KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

Campagnebeeld The Beauty of the beast
 

Van 25 mei 2017 tot 15 oktober 2017 in Kasteel d'Ursel in Hingene. 

De kunstgeschiedenis begint met dieren: meer dan 30.000 jaar geleden werden ze al door mensen vastgelegd in muurschilderingen. Sinds de middeleeuwen figureren dieren op allerlei schilderijen, maar vanaf de 17de eeuw krijgen ze ook de hoofdrol.

Oud & nieuw

The Beauty of the Beast combineert en confronteert dierenkunst van oude meesters zoals Frans Snijders en Jacob Jordaens met werk van hedendaagse kunstenaars zoals Karin Borghouts, Stephan Vanfleteren en Koen Vanmechelen.

Campagnebeeld Van Beselaere
 

Van 2 juli 2017 tot 1 oktober 2017 in Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle.

Een expo over de collectie die Walther Vanbeselaere tussen 1948 en 1973 voor het KMSKA verzamelde.

Een tentoonstelling met werk van onder andere Henri De Braekeleer, James Ensor, Rik Wouters,   Jakob Smits, Constant Permeke, Gust De Smet en Jean Brusselmans.

Hedendaagse kunstenaars zoals Oleg Matrokhin, Bart Lodewijks en Jacqy Duval zullen aan de hand van bijzondere architecturale, coloristische en tekenkundige ingrepen, de museumruimte naar hun hand zetten.

 


Van 7 juli 2017 tot 25 februari 2018 in het Stedelijk Museum Lier.

Bruegelland XL neemt je mee langs druk bevolkte schilderijen waarop zo veel te zien is dat het bijna zoekplaatjes lijken, maar ook langs intieme tafereeltjes die getuigen van intens en hoogst persoonlijk schilderplezier.

Een uitgelezen kans om het werk van de artistieke erfgenamen van Pieter Bruegel I met andere ogen te bekijken. Met kunst van o.a. Permeke, Gustave Van De Woestyne, Jean Brusselmans,…

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50