KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

Rik Wouters en het huiselijk utopia
 

Vanaf 17 september kan je in het MoMu - Modemuseum Provincie Antwerpen terecht voor de expo Rik Wouters & het huiselijk utopia.

De thematiek van het huiselijk geluk bij Rik Wouters en de intieme sfeer van geborgenheid tussen de kunstenaar en zijn vrouw Nel vormen het uitgangspunt voor deze expositie die kunst, mode en design samenbrengt.

De expo toont werk van Rik Wouters uit de collectie van het KMSKA samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers zoals Dirk Van Saene, Dries Van Noten, Bruno Pieters, Christian Wijnants, Walter Van Beirendonck, Veronique Branquinho, Martin Margiela, Jan-Jan Van Essche, BLESS en Bernhard Willhelm.

 
 

Nog tot 11 december in het Hof van Busleyden in Mechelen.

Het iconische beeld Het Zotte Geweld/De Dwaze Maagd van Rik Wouters is zowel het middelpunt als de uitgangspunt van deze tentoonstelling.

Het bekende werk van de Mechelse kunstenaar staat symbool voor de verbondenheid tussen beeldende kunst, beweging en dans.

Met werk van o.a. Auguste Rodin, Edgar Degas, Marlene Dumas, Berlinde De Bruyckere, Alain Platel maar ook Artus Quellinus, Auguste Leveque en Jules Schmalzigaug grijpen de curatoren terug naar enkele centrale thema's uit het beeld van Rik Wouters: dans, stabiliteit, moraliteit en schoonheid.

James Ensor, De intrige (detail), KMSKA
 

Op 29 oktober start de expo Intrigue: James Ensor by Luc Tuymans in de Royal Academy of Arts in Londen. 

Met deze expo maakt de hedendaagse Antwerpse kunstenaar Luc Tuymans een selectie uit het subversieve, theatrale, satirische en maatschappijkritische werk van James Ensor (1860-1949).

Het KMSKA heeft de grootste Ensorcollectie ter wereld en werkte voor deze expo nauw samen met de Royal Academy of Arts. 

Maak kans op een bezoek aan Ensor in Londen


Het KMSKA stuurt jou en je +1 naar Londen voor de expo Intrigue: James Ensor by Luc Tuymans in de Royal Academy of Arts. 

Ik doe mee

 

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50