KMSKA 2.0 / Nieuwsbrief


VOLG ONS OP FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE, FLICKR, WORDPRESS EN PINTEREST.
OF SCHRIJF JE IN OP ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF.  

Word fan van het KMSKA op facebook Volg het KMSKA op twitter Bekijk de filmpjes van het KMSKA op Youtube Bekijk de foto's van het KMSKA op Flickr Het KMSKA blogt op wordpress Volg het KMSKA op Pinterest


ARTTUBE


BEKIJK  DE VIDEO'S VAN HET KMSKA OP HET ONLINE VIDEOPLATFORM VOOR MUSEA IN NEDERLAND EN BELGIË

Logo ARTtuve

IN DE KIJKER

 

Van 25 maart tot 2 juli 2017 in Museum Rockoxhuis.

In de 16de eeuw veroveren nieuwe genres - zoals het landschap - de kunstmarkt. Schilders leven zich er volledig mee uit. Ze maken oneindige variaties op stadsgezichten, gebergten, panorama’s, helletaferelen en zeelandschappen.

Deze expo toont werk Joachim Patinir, Pieter Bruegel de oud e en Peter Paul Rubens. Als hedendaagse tegenhanger kan je ook Travel van David Claerbout zien.


Op stap met Jongbloed!

Jongbloed!, de jongerencrew van KMSKA en M HKA liet zich inspireren door de expo en heeft heel wat moois voor jou in petto.

Ontdek het volledige programma


#Instaplandschap

Doe mee met de Insta(p)landschap-wedstrijd van Jongbloed! op Instagram. Misschien win jij dan wel een Instax-camera!

Ik doe mee!

 
Encounters/Ontmoetingen Campagnebeeld
 

Vanaf 19 mei 2017 in het MAS.

Grote kunst heeft geen uitleg nodig om ons te raken en zelfs te veranderen. Grote kunst zorgt voor een ervaring die tijd en cultuur overstijgt.

Over die universele ervaring die kunst teweegbrengt, gaat de expo Encounters/Ontmoetingen . Curator Paul Vandenbroeck (KMSKA) selecteerde een honderdtal werken van over de hele wereld, van de vroege oudheid tot nu, van bekende en minder bekende kunstenaars. Met werk van onder meer Francisco Goya, Rona Pondick, Dosso Dossi, Adriano Cecioni,…

Gevoelsgidsen

Dansers in de expo vormen gevoelsgidsen voor de toeschouwer en versterken de totaalervaring.

Deze vernieuwende expo is een samenwerking tussen het KMSKA en het MAS. 

Lees meer

  

Campagnebeeld The Beauty of the beast
 

Van 25 mei 2017 tot 15 oktober 2017 in Kasteel d'Ursel in Hingene. 

De kunstgeschiedenis begint met dieren: meer dan 30.000 jaar geleden werden ze al door mensen vastgelegd in muurschilderingen. Sinds de middeleeuwen figureren dieren op allerlei schilderijen, maar vanaf de 17de eeuw krijgen ze ook de hoofdrol.

Oud & nieuw

The Beauty of the Beast combineert en confronteert dierenkunst van oude meesters zoals Frans Snijders en Jacob Jordaens met werk van hedendaagse kunstenaars zoals Karin Borghouts, Stephan Vanfleteren en Koen Vanmechelen.

Correspondentieadres

Lange Kievitstraat 111-113 bus 100, B-2018 Antwerpen

T +32 (0)3 224 95 50