Is het je grote droom om ooit tentoon te stellen in een museum? En misschien zelfs in het KMSKA? Dat kan dankzij De Nationale Expo! Het KMSKA slaat de handen in elkaar met MuseumPASSmusées en de VRT voor deze unieke wedstrijd.

Doel? Laat je bezielen door de Aanbidding door de koningen van Peter Paul Rubens, een van de topstukken in het KMSKA. Maak je eigen creatie gebaseerd op het werk. Kan je niet goed overweg met verf en penselen? Geen probleem, alle disciplines zijn welkom: van schilderkunst tot keramiek, van tattoos tot mixed media. Stuur je werk in op het platform van De Nationale Expo en ronsel stemmen voor jouw werk. Niet alleen volwassenen, maar ook creatieve kinderen en jongeren mogen meedoen. Kinderen kunnen ook meedoen aan de Nationale Ket-Expo. Die loopt parallel met De Nationale Expo via Ketnet. Meedoen kan tot 6 november.

100 kunstwerken zullen vanaf 22 december tot 22 januari schitteren in KMSKA. Dat zijn de 50 populairste werken op het platform en 50 werken gekozen door een vakjury. Wie weet wordt jouw werk de blikvanger op de expo!

Rubens, aanbidding door de koningen

De aanbidders

Nog niet helemaal overtuigd? Misschien zorgen De aanbidders wel voor de nodige inspiratie. Enkele kunstenaars gingen je voor en vertellen wat hen opvalt aan het kunstwerk, hoe ze aan de slag gingen met vormen, kleuren of de symboliek in het werk. Of kom gewoon naar het KMSKA en aanschouw het originele schilderij in de gerestaureerde Rubenszaal.

Stel je kandidaat

Doe mee