Activité

Het Schoonste Feest

Événement
Activité
Date

Na een openingsjaar dat onze stoutste verwachtingen overtrof, zijn we nog altijd in feeststemming. Daarom organiseren we exact een jaar na heropening Het Schoonste Feest.

We klinken op de eerste verjaardag van het nieuwe museum. En genieten van het bruisende feest in onze sfeervolle museumtuin. Want ook feesten … is een kunst. Verwacht je aan een dag vol verwondering, kleurrijke animatie, lekker eten en drinken, kunstzinnige activiteiten en veel goede muziek.

 

Programma tuin

We feesten in de tuin tussen 10 en 18 uur. Bekijk een meer gedetailleerde planning onderaan deze pagina. Toegang tot de tuin is gratis.

VIER TOPMUZIKANTEN, TWEE PODIA

Belgische rasmuzikanten geven de hele dag het beste van zichzelf op onze twee overdekte podia. Met muzikale sets van zo’n 20 minuten. Om de veertig minuten start er een nieuwe show.

Mauro Pawlowski (solo)

Noem het rock, pop, eigentijds of eigenzinnig … Zanger-gitarist Mauro heeft een onstilbare honger voor muzikaal experiment. Zijn invloed op het Belgische muzieklandschap valt nauwelijks te onderschatten.

Tristan

Een van de meest veelbelovende talenten uit de Belgische muziekscene. Een snuifje Hiatus Kaiyote, een wolkje Kate Bush en een onsje Bat for Lashes: zo omschreef De Morgen haar sound.

Loverman

Met zijn diepe stem en poëtische teksten gaat De Graef grootheden als Leonard Cohen en Nick Cave achterna. Geen wonder dat Tamino hem als supportact koos voor zijn volledige Europese tournee.

Oriana Ikomo

Brusselse zangeres en pianiste die muzikaal haar eigen universum bewandelt. Dromerige melodieën die drijven op een kleurenpalet van jazz en R&B-beats.

FOODTRUCKS EN FEESTTAFELS

Met gerechten en snacks uit alle hoeken van de wereld. Hartig en zoet. Zet je aan een van de lange feesttafels en klink met familie en vrienden.

WONDERBAARLIJKE ANIMATIE

In de schaduw van de bomen, rond de standbeelden, op de tuinpaden: overal ligt verwondering op de loer. Vrolijkheid gegarandeerd.

TAARTCEREMONIE

Om 16 uur wordt in de De Keyserzaal de feesttaart aangesneden. Via een kleurrijke choreografie vindt ze haar weg naar de museumtuin zodat iedereen mee kan smullen.

EEN TINTELEND MUSEUMPLEIN

Lambermontmartre is een van de grootste en leukste schildermarkten van Europa. Voor een democratische prijs tik je er kunstwerkjes op de kop. (van 12 tot 17 uur)

 

Programma museumzalen

De feestelijkheden in het museum zijn toegankelijk voor tickethouders.

RADIO BART

Zet je in de mobiele ‘radiostudio’ en knoop een gesprek aan over een kunstwerk met je Radio Bart-host. Radio Bart is live tussen 10.30 - 12 u. en 13 - 17.30 u. Een gesprek duurt telkens 15 minuten

KMSKA TEKENT!-TOUR

Teken je een weg doorheen het museum. Tekenervaring is helemaal niet nodig. Stippel je eigen route uit of sluit aan bij een begeleider. De gids staat paraat tussen 14 - 16 u. Er is een tour elk half uur. 10 plaatsen per rondleiding. Afspraak aan het verzamelpunt in Zaal Intro (1.0).

OPEN ATELIER

Stap binnen in ons Open Atelier en ga creatief aan de slag met kleur en vorm. Van collages over draadsculpturen tot andere kunstvormen.

SPEEDTOUR

Ervaar de hoogtepunten van het museum tijdens een leuke en snelle rondleiding van 30 minuten. Tours starten om 11 u., 11.45 u., 12.30 u., 14 u., 14.45 u. en 15.30 u. Afspraak aan het verzamelpunt in Zaal Intro (1.0).

Programma Schoonste Feest