Activiteit

Een hart voor Rubens

Evenement
Activiteit
Datum
Ga naar...

Slaat jouw hart sneller voor Rubens? Ontdek het van 28 september tot 1 oktober in het KMSKA. Een interactieve kunstinstallatie ‘Artbeats’ van Stijn D’Hondt meet jouw emotie bij het Zelfportret van Rubens en verwerkt je hartslag tot een interactief kunstwerk.

Het Rubenshuis nodigt je uit op een date met Rubens in het KMSKA. Terwijl je Rubens in de ogen kijkt op zijn zelfportret, meet een interactieve kunstinstallatie je harstslag. Hiermee maakt het een nieuw kunstwerk, dat toont wat Rubens en zijn verhaal met jouw hart doet! Mis deze unieke tête-à-tête met Rubens niet. 

Art beats is een project van Stijn D’Hondt en is een initiatief van het Rubenshuis in het kader de sluiting van het museum. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat ons hart sterk wordt beïnvloed door onze emoties, dat maakt van World Heart Day op 29 september de ideale gelegenheid.

Op 28/09 gaat Stijn D’Hondt in gesprek met Bert Watteeuw, directeur van het Rubenshuis, en Nico Van Hout, hoofd Collecties KMSKA. Afspraak in de Rubenzaal om 19u.

Praktisch

  • Prijs: inbegrepen in een toegangsticket
  • Locatie: Rubenszaal