Lezing

KMSKA Laat - Saskia De Coster sluit 'The Author is Present' af

Evenement
Lezing
Datum

Heel februari leeft, schrijft en slaapt Artist in Residence Saskia De Coster in het museum. Tijdens haar performance The Author is Present werkt ze haar nieuw boek af in de Heldenzaal van het museum. De roman die ze finaliseert, gaat over hoe wij als mensen omgaan met onbereikbaarheid, verlies en de zoektocht naar verbinding.

Op 2 maart tijdens KMSKA Laat blikt ze terug op haar residentie en vertelt ze over haar ervaringen. Hoe evolueert haar schrijfproces wanneer de schrijver zich volledig loskoppelt van de huidige mediamaatschappij en elke vorm van communicatie bant? Hoe werd haar boek beïnvloed door de bezoekers van het KMSKA die haar aan het werk zagen? Brachten de oude meesters haar inspiratie en hoe was het om een maand in een museum te wonen? Bent Van Looy gaat in gesprek met Saskia De Coster en medebedenker Inge Jooris.Saskia leest voor uit het boek dat ze in het museum afwerkte. Liesa Van der Aa zorgt voor muzikale interventies.

KMSKA Laat

Naast dit programma kan je tijdens KMSKA Laat ook rekenen op vaste waarden zoals De TienOpen AtelierKMSKA Tekent! én KMSKA Tekent! met tekenaar-gids. Ook Radio Bart is meestal op post. Het museum is op de schoonste avonden écht open. Voor iedereen: jong en minder jong, kunstvriend en kunstkenner of gewoon nieuwsgierigaard. De pop-up Madonna Cocktailbar in de monumentale De Keyserzaal zorgt voor het lekkerste drankje.

Programma

  • 17u – 19u: bezoek museum en schrijversplek van Saskia in Salon.
  • 19u – 20u30: panel met Bent Van Looy, Saskia De Coster en Inge Jooris in de Rubenszaal. Saskia leest voor. Muziek door Liesa Van der Aa
  • 20u30 – 21u45: cocktailbar in De Keyserzaal

Praktisch

  • Voor wie? Voor iedereen die een ticket heeft op donderdagavond
  • Wanneer? Donderdag 2/03 van 17 tot 22u
  • Prijs: gratis mits museumticket, reserveren niet nodig, volzet is volzet!