Vrienden

Met de Vrienden naar Amsterdam - Vermeer in het Rijksmuseum

Evenement
Vrienden
Datum

 

Nog nooit heb je zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar kunnen zien. Het Rijksmuseum brengt de meeste van Vermeers schilderijen van over de hele wereld samen.

In de tentoonstelling Vermeer zijn 28 van de 37 Vermeers te zien. Nog nooit eerder was het mogelijk zoveel werken van Vermeer bijeen te brengen. Zeven schilderijen zullen voor het eerst te zien zijn in onze contreien, waaronder het pas gerestaureerde Brieflezend meisje aan het venster (Gemäldegalerie Alte Meister, Dresden), de Onderbreking van de muziek en de Dame en dienstmeid (The Frick Collection, New York) en Het glas wijn (Gemäldegalerie, Berlijn).

Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Rembrandt of Rubens, heeft Vermeer met ongeveer 37 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij uitzondering uitgeleend.

Je bezoekt de tentoonstelling individueel. Met je ticket kan je ook de vaste collectie van het Rijksmuseum bezoeken.

Praktisch

Zaterdag 4 maart 2023 om 08u30 vertrek per bus vanaf Crowne Plaza (Crest Hotel) - Gerard le Grellelaan 10 - 2020 Antwerpen of rond 08u45 aan parking afrit St. Job aan E19 (tegenover de autokeuring)

Vermoedelijk zijn we rond 18u45 weer in Antwerpen. 

Prijs

€ 70,00 p.p.

Inschrijven

Exclusief voor Vrienden van het KMSKA

Graag vóór 18 februari 2023 inschrijven via deze link. Indien u opstapt in St. Job, gelieve dit te melden via een email naar info@vkmska.be.

Maximum aantal deelnemers is 54 personen.

Annulaties tem 1 maart 2023 worden terugbetaald. Gelieve tijdig te annuleren, zo kunnen wij misschien uw plaats aan iemand anders toewijzen.