KMSKA Laat

Robin Verheyen, Copland & Goeyvaerts strijktrio - Blues, Reds & Other Songs

Evenement
KMSKA Laat
Datum

Een hedendaagse blik op de tijd van Jean Fouquet en Guillaume Dufay

De Belgisch-New Yorkse saxofonist, componist en Artist in Residence Robin Verheyen liet zich inspireren door de iconische Madonna van Jean Fouquet en door de muziek van diens 15e -eeuwse tijdgenoot, Guillaume Dufay.

De hymne Ave Maris Stella van Dufay diende als subtiele leidraad voor een radicaal hedendaagse en diep lyrische suite.  Geschreven voor het Goeyvaerts Strijktrio met de Amerikaanse pianist Marc Copland en de componist zelf als solisten.

De titel Blues, Reds & Other Songs verwijst naar de sacrale kleuren in het werk van Fouquet. Tegelijk suggereert hij -met een knipoog- de jazzachtergrond van Verheyen en Copland. Blues, Reds & Other Songs verbindt eeuwenoude kunstpraktijken met de technieken en de gevoeligheden van een eigentijdse muziektaal. Een dialoog over de eeuwen heen, waarin op organische wijze de parallellen tussen jazz en polyfonie worden blootgelegd en uitgespeeld.

Robin Verheyen schreef Blues, Reds & Other Songs in opdracht van het KMSKA. In het kader van het Artists in Residence programma kreeg hij samen met het Goeyvaerts Strijktrio de kans om hun prille samenwerking verder uit te diepen.

Programma

KMSKA LAAT

  • 18u30, zalen Lijden-Verlossing-Hemel niveau 2: Robin Verheyen-Marc Copland

  • 19u30, zalen niveau 2: Goeyaerts Strijktrio

KMSKA EXTRA LAAT

  • 22u, zalen Lijden-Verlossing-Hemel niveau 2: Blues, Reds and Other Songs, Robin Verheyen, Marc Copland en Goeyvaerts Strijktrio

Credits

Robin Verheyen, saxofoon
Marc Copland, piano
Goeyvaerts Strijktrio: Pieter Stas, cello, Bram Bossier, altviool, Fedra Coppens, viool

Madonna Cocktailbar

Een kleurrijk drankje met live piano door Duke Roger in de monumentale De Keyserzaal: de pop-up Madonna Cocktailbar brengt iedereen in een kunstzinnige stemming. Gewoon binnenstappen en genieten.

En er is meer...

Een portie late inspiratie? Tijdens KMSKA Laat kan je rekenen op vaste waarden.

SPEEDTOURS: Ervaar de hoogtepunten van het museum in een leuke speedtour van 30 minuten. De KMSKA-gids neemt je mee op een wervelende reis langs enkele van de belangrijkste werken in de collectie en deelt interessante verhalen en weetjes. Er vertrekt een tour om 19u, 19u45, 20u30

TEKENTOUR MET TEKENAARGIDS: Een korte maar krachtige tekentour voor zowel twijfelende krabbelaars als doorwinterde tekenaars. Al tekenend zie je de kunst beter dan ooit! Er vertrekt een tour om 19.30u, 20u15, 21u.

OPEN ATELIER: Laat je inspireren door de kunstwerken die je in het museum zag en verleg je creatieve grenzen onder begeleiding van een gids in het Open Atelier. Open tussen 19u en 21u.

ART BEATS: Kunstenaar Stijn D’Hondt spreekt over zijn installatie Artbeats met Bert Watteeuw, directeur van het Rubenshuis en Nico Van Hout, hoofd Collecties KMSKA. Afspraak om 19u in de Rubenszaal 

Praktisch

  • Voor wie? Voor iedereen met een ticket voor donderdagavond
  • Prijs: gratis mits museumticket, reserveren niet nodig, volzet is volzet!