Activiteit

Schrijfworkshop Krasse Koppen
 

Evenement
Activiteit
Datum
Ga naar...

Rubens, Rembrandt en Vermeer gebruikten regelmatig anonieme modellen voor hun creatieve experimenten. Heel gewone mensen. Mensen zoals jij en ik, waarbij het gezicht een eigen verhaal vertelt. De kunstschilders brachten op een meesterlijke manier het menselijk gelaat in beeld. Maar hoe kan je een gezicht zo treffend mogelijk vatten in woorden?

KMSKA organiseert in samenwerking met Creatief Schrijven vzw een unieke schrijfworkshop naar aanleiding van de expo Krasse Koppen.Tijdens deze workshop ga je aan de hand van enkele korte oefeningen, en met de inzichten en tips van levensverhalen- en portretschrijver Igor Daems, zelf schrijvend aan de slag in de expo ‘Krasse Koppen’. Je verkent, bekijkt en beschrijft de uiterlijke en innerlijke wereld van enkele karaktervolle personages uit de 16de en 17de eeuw. We sluiten de workshop samen af met een bespreking in groep van de schrijfresultaten.

Praktisch

  • Aantal deelnemers: max. 14
  • Tickets: 15 euro + toegang expo Krasse Koppen
  • Aanmelden workshop: via Creatief Schrijven
  • Toegang KMSKA: Boek vooraf ook je ticket (20 euro / 10 euro voor -26 / Museumpas gratis) voor toegang tot de expo Krasse Koppen.    Selecteer de juiste datum 16 december en het juiste tijdsslot 10u30.Let op: De workshop zelf start met een introductie om 10u00. Vervolgens bezoek je samen met de schrijversgroep de expo.