Op 24 september is het eindelijk zo ver. Dan opent het KMSKA de deuren. Het is nog even aftellen tot het zover is. Kan je niet wachten? Koop dan nu al je ticket. Zo ben je zeker dat je dit najaar het museum kan bezoeken.

Een sterk staaltje architectuur, een collectie in topvorm en een uitgebreid aanbod dat volop focust op beleving. Dit is wat je mag verwachten. In een gloednieuw museumgebouw toont het KMSKA meer dan 600 kunstwerken. Ieder werk ging door de handen van een team restauratoren. Maar liefst 200 meesterwerken werden de voorbije jaren zorgvuldig gerestaureerd. Niet enkel het nieuwe gebouw maar ook de collectie is klaar om de bezoekers te trakteren op een ongeziene ervaring.   

Groepen en scholen

Verwondering delen: het maakt elke ervaring extra betekenisvol. Bezoek het museum met een gids. Onze gidsen dagen je uit om met een andere blik naar de collectie te kijken. En om je impressies en mening te delen. Zo beleef je de werken op een actieve manier, ontdek je verrassende invalshoeken en ervaar je inspirerende ontmoetingen met de kunstenaars en hun verhaal. 

Groepsboekingen worden even on hold gezet. We starten een nieuwe golf groepsboekingen op 16 augustus.

Tickets voor openingsweekend nog niet te koop

De opening vieren we met een groot feest! Op 24 en 25 september breken we uit onze museummuren met een gratis festival in en rond het museum. Verwacht je aan spetterende optredens, hedendaagse en interdisciplinaire podia, verrassende cross-overs én leuke ateliers en workshops voor kinderen, jongeren en families. Dat programma houden we nog even geheim. Schrijf je in op de nieuwsbrief, en kom als eerste alles te weten te komen over het feestweekend. De tickets om het museum te bezoeken tijdens het openingsweekend kan je later aanschaffen.

Geen ticket kunnen bemachtigen?

Geen zorgen. Om iedereen de kans te bieden om een ticket te bemachtigen, verkopen we niet alle individuele tickets in een keer. Via onze nieuwsbrief en sociale media blijf je op de hoogte van nieuwe beschikbare tickets.

Haal meer uit je ticket

Het museum werkt samen met MuseumPASSMusée. Met een museumpas geniet je van een jaar lang gratis toegang tot het KMSKA en meer dan 200 Belgische musea. Koop je graag een museumpas aan? Dat kan heel gemakkelijk via onze site. Vergeet wel niet je ticket met tijdslot te reserveren.

We sluitende handen in elkaar met de Antwerpse musea. Je krijgt met een toegangsticket aan voltarief voor het KMSKA 50% korting op een ticket voor een Antwerps museum naar keuze en dit vanaf 16 juni tot en met 8 januari 2023 . De deelnemende musea zijn:

Heb je een A-kaart? Iedere eerste dinsdag van de maand genieten A-kaart houders van een korting van €10. A-kaart houders met een kansentarief hebben altijd gratis toegang tot het museum.