Werffotografe Karin Borghouts gaat op zoek naar de Schoonste Details in het nieuwe en oude museum. 

Rijke details

Het oude museum werd door architecten Jean Jacques Winders en Frans Van Dijk geconcipieerd met een overdaad aan details en vele soorten materialen. Het respect voor het 19de-eeuwse museum zit diep geworteld bij KAAN Architecten. Architecte Dikkie Scipio wil de nieuwe museumvolumes niet laten concurreren met het bestaande museum. De nieuwe museumvolumes hebben in tegenstelling tot de oude museumzalen geen uitgesproken materiële identiteit. Zo wordt het contrast tussen het oude en nieuwe museum extra in de verf gezet.

Marmer

Marmer speelt een grote rol in het hele museum. KAAN Architecten lieten marmer duidelijk terugkomen in de nieuwe volumes en leggen zo een connectie met het oude museum.

Hout

Dikkie Scipio van KAAN Architecten heeft tijdens het ontwerpproces veel aandacht voor houtsoorten en hun eigenschappen. Dat merk je niet alleen aan de trappen en meubels die ze zelf ontwerpt. Ze liet ook al het oorspronkelijke houtwerk minutieus herstellen of vervangen. Gelukkig waren het historisch schrijnwerk en de prachtige parketvloeren vaak nog in goede staat.