Activité

Proef Ensor

Événement
Activité
Date
Aller à...

Op zaterdag 3 juni komt De Intrige tot leven op het museumplein met 19.000 mini-eclairs in 18 tinten. Vanaf 14 uur kan je een eclair kopen waarvan alle opbrengst naar de Belgische stichting KickCancer gaat. Zij zetten zich in voor kinderen met kanker. Een fantastische manier om de 5de editie van de Week van de Eclair op gang trekken want eclairs maken is een échte kunst.

Studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen bepaalden de juiste kleurcodes om eclairs te maken in 18 tinten. Met die kleuren kan een deel van De Intrige nagemaakt worden met 19.000 mini-eclairs. 60 vrijwilligers, leerlingen van PIVA en vakmensen starten 's ochtends met de installatie van de duizenden eclairs.

Deelnemende bakker zijn Patisserie Lints (Antwerpen), Bakkerij Bossuyt (Ekeren), Bakkerij Mariën (Lommel, Geel, Leopoldsburg), Bakkerij Verleysen (Hofstade bij Aalst, Lede, Hedersem, Moorsel, Denderleeuw, Erembodegem, Aalst, Berlare, Burst), Patisserie Nicolas (Eeklo, Maldegem, Adegem), Bakkerij Sint Anna (Zottegem).

Praktisch

  • 9u30: eclairs in 18 tinten chocolade doppen
  • 10u00: opbouw installatie
  • 12u00 - 12u30: finishing touches
  • 13u00: officiële opening
  • 14u00: start verkoop

Volg heel het proces van opbouw mee op het museumplein. Wil je alvast je eclair reserveren? Dat kan op www.proefensor.be. Vanaf 14u00 kan je je eclairs komen ophalen.