Amis

VRIENDEN daguitstap Kasteel d’Ursel

Événement
Amis
Date
Aller à...

Bezoek aan de tentoonstelling 'Les Liaisons Dangereuses, Lust en erotiek in de kunst'.

Eeuwenlang laten kunstenaars zich al inspireren door het thema van de erotiek. Nu eens subtiel en sensueel, dan weer expliciet of obsceen verbeelden ze het menselijk lichaam als lustobject of bron van genot.

De tentoonstelling start met de illustraties uit Les Liaisons Dangereuses, de Franse briefroman die Pierre Choderlos de Laclos in 1782 publiceerde. Verspreid over de drie verdiepingen van het kasteel d'Ursel ontdek je achtereenvolgend enkele 18de en 19de eeuwse erotische objecten en schilderijen uit collecties van Belgische musea en verzamelaars. 

Kasteel d’Ursel slaagt er steeds in om historische werken met hedendaagse kunst te confronteren. Tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland brengen een verrassende, veelzijdige blik op het eeuwenoude thema van fotografie, video en textiel tot schilder- en beeldhouwkunst. Nooit hadden de 18de eeuwse hertogen gedacht dat hun maison de plaisance ooit letterlijk in een lustoord zou veranderen. Noteer deze prikkelende date alvast in je agenda en laat je verleiden door de expo 'Les Liaisons Dangereuses, Lust en erotiek in de kunst'.

Praktisch

Programma

  • 12u15 Vertrek per bus vanaf Crowne Plaza (Crest Hotel) - Gerard le Grellelaan 10 - 2020 Antwerpen
  • 13u00 Bezoek aan de tentoonstelling met gids
  • 15u00 High Tea in kasteel d’Ursel
  • 16u30 Vertrek naar Antwerpen

Prijs
65,00 € (Incl. High tea)

  • Maximaal 54 deelnemers.
  • Annuleren kan tot 5 dagen voor aanvang van de uitstap Laattijdige annulaties kunnen niet gerestitueerd worden.

Wanneer?
Zaterdag 15 juni 2024 om 12u15

Exclusief voor Vrienden van het KMSKA.