Vrienden

VRIENDEN daguitstap Rijksmuseum 
Frans Hals

Evenement
Vrienden
Datum
Ga naar...

Bezoek aan de tentoonstelling Frans Hals in het Rijksmuseum.

Na het grote succes van de Vermeer-tentoonstelling, pakt het Rijksmuseum opnieuw uit met een topper. Een 50-tal sleutelwerken werd geselecteerd uit de eigen collectie van het Rijksmuseum en enkele bijzondere bruiklenen, waaronder De lachende cavalier uit de Wallace Collection in Londen en het groepsportret 'Feestmaal van de officieren van de Sint-Jorisschutterij' uit 1616 (Frans Hals Museum, Haarlem). Dit laatste zal voor het eerst ooit de stad Haarlem verlaten voor deze bijzondere expo.

Centraal in de tentoonstelling staat de losse en levendige stijl van Frans Hals. Een stijl die hem aanzien gaf en waarmee hij wordt gezien als voorloper van het impressionisme. Je wordt als bezoeker deelgenoot gemaakt van zijn ontwikkeling als meesterschilder. Steeds vaker durft hij met conventies breken en  vind zo vol vertrouwen zijn eigen(wijze) weg. Tegelijk schetst de tentoonstelling een boeiend tijdsbeeld. Het ’burgerlijk realisme’ dat Hals zich meester maakte, geeft een inkijkje in de leefwereld van zijn opdrachtgevers en laten de normen, waarden en tradities van zijn tijd zien.

Praktisch

Programma

  • 09u00 vertrek per bus vanaf Crowne Plaza (Crest Hotel) - Gerard le Grellelaan 10 - 2020 Antwerpen of om 9u15 Opstapplaats St-Job E19
  • 11u00 vrij bezoek aan de tentoonstelling Frans Hals
  • Lunch (vrij) in Amsterdam
  • Tijd (vrij) in Amsterdam
  • 17u30 vertrek naar Antwerpen

Prijs
€ 60 p.p.

Annuleren kan tot 5 dagen voor aanvang van de uitstap. Laattijdige annulaties kunnen niet gerestitueerd worden.

Wanneer? 
Zaterdag 18 mei 2023 van 9u00 tot 19u30

Exclusief voor Vrienden van het KMSKA.