De Nationale Expo zet 100 amateurkunstenaars in de spotlight. Zij wonnen de wedstrijd die tijdens het najaar liep. Kom tussen 22 december en 22 januari 2023 de tentoonstelling bezoeken in het KMSKA. Of koop zelf een kunstwerk! Veilinghuis Bernaerts veilt immers kunstwerken van de winnaars ten voordele van De Warmste Week van VRT. Zo gaat de opbrengst van je aankoop meteen naar een goed doel, zoals Fameus.

De onlineveiling start op vrijdag 16 december en loopt tot donderdag 22 december, 19 uur. Nog nooit geboden op een kunstwerk? Hieronder vind je een uitgebreid stappenplan om online te bieden. 

Op 22 december om 20 uur kan je ook live bieden in de tentoonstellingszaal, tijdens de vernissage van de expo. Wil je bieden? Dan kom je best een half uurtje vroeger om je te laten registreren.

Bieden, vier manieren

1. live in het museum

U biedt zich voor of tijdens de veiling aan bij onze medewerkers aan de ingang van de veilingzaal in het KMSKA. U registreert zich met uw bewijs van identiteit en krijgt in ruil een persoonlijk biednummer waarmee u zich kenbaar kan maken bij de veilingmeester. Bij het verlaten van de zaal kan u het biednummer terug inleveren. 

2. vanachter uw computer of tablet: via 'live.bernaerts.eu' 

Vanaf 16 december komt de catalogus online en kan u na registratie en goedkeuring een 'prebid' instellen op het online platform Bernaerts Live. 

Via dit biedplatform kan u live meevolgen van achter uw computer, tablet of gsm. Hou er rekening mee dat u zich minstens vijf uur voor aanvang van de veiling dient te registreren.

Tijdens de veiling meldt u zich aan op de website met uw inlog-gegevens en kan u de biedingen live volgen en uw bod plaatsen wanneer u wil. 

Na registratie kan u ook bieden via de app 'Auctioneers Bernaerts Live', te downloaden via de app-store.

3. met een schriftelijk bod

U kan een maximum bod uitbrengen door het 'kooporders'-formulier' ten laatste 24u voorafgaand aan de veiling door te mailen naar info@bernaerts.be.

De veilingmeester zal tijdens de live veiling in uw naam het lot aan een zo voordelig mogelijke prijs proberen te verwerven. 

4. via telefoon

Indien u wenst opgebeld te worden tijdens de veiling, mailt u het 'telefonisch biedingen'-formulier ten laatste 24u voorafgaand aan de veiling door naar info@bernaerts.be.

Eén van de medewerkers van Veilinghuis Bernaerts belt u op tijdens de veiling om live mee te bieden. 

De commissie bedraagt 0% daar het een benefietveiling is ten voordele van De Warmste Week.

Betalen

U kan uw lot betalen via overschrijving met vermelding van uw naam, veiling en lotnummer

op rekeningnummer BE79 7330 6193 4833 van DE WARMSTE WEEK! 

Gelieve er bij overschrijving rekening mee te houden dat het enkele dagen kan duren vooraleer wij het bedrag op onze rekening ontvangen.

U wordt in januari gecontacteerd om afspraken te maken over het ophalen van het gekochte goed. Dit kan pas na afloop van de tentoonstelling. Hou er rekening mee dat het gekochte goed voor de duurtijd van de tentoonstelling verzekerd is door het museum aan een waarde van 500 euro. 

Afhalen

Wij zullen u ten laatste 13 januari contacteren om een precies tijdstip te plannen om uw gekochte goed af te halen. We zullen u verschillende tijdsloten voorstellen op maandag 23 en dinsdag 24 januari, in de namiddag of 's avonds.