Toonaangevend Europees specialist in het ontwikkelen van aluminiumtoepassingen voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen en veranda’s en Belgische marktleider Reynaers Aluminium heeft al meer dan 55 jaar een passie voor kunst, cultuur, architectuur…en licht. Marketing-en communicatiemanager Benelux Stephanie Gross verheldert. 
Waarom vinden jullie het belangrijk om dit soort partnerschappen aan te gaan? 

Stephanie Gross: “Reynaers Aluminium streeft als bedrijf naar langetermijnsamenwerkingen met zijn partners. Samen doelen bereiken is belangrijk voor het succes van vandaag en morgen. Onze visie luidt  ‘Samen verbeteren we de leef- en werkomgeving van mensen. Voor nu en voor de generaties na ons. Wij combineren design, techniek en digitalisering in innovatieve oplossingen die waarde toevoegen. Zo inspireren we onze partners om duurzame gebouwen te creëren.’ Bijbehorende waarden zijn voor ons passie, zorgzaamheid, verbondenheid en durf. Gepassioneerd zijn we in alles wat we doen en we kijken altijd verder dan onze eigen onderneming. Onze passie voor kunst maakt het een evidente keuze om een museum als het KMSKA te steunen. Zorgzaamheid, daarbij is het woord ‘samen’ erg belangrijk. Ons motto is niet voor niets ‘Together for better’. Duurzame culturele sponsoring zoals deze hoort daarbij, want zo dragen we maatschappelijk ons steentje bij en houden we ons kunsterfgoed toegankelijk voor de huidige en toekomstige generaties. Verbondenheid is ook een belangrijke kernwaarde. Wij zijn ervan overtuigd dat we de beste resultaten bereiken door onze krachten te bundelen. Daarnaast zijn we durvers: we dagen de status quo uit en staan nooit stil, we zijn creatief en innovatief.” 

"Als Belgisch familiebedrijf dat wereldwijd actief is verbinden wij onze naam graag aan het KMSKA: een prachtig museum met internationale allure dankzij haar wereldberoemde collecties, gehuisvest in een architecturaal hoogstandje. "
Stephanie Gross

Vanwaar jullie keuze voor het KMSKA?  

“Als Belgisch familiebedrijf dat wereldwijd actief is verbinden wij onze naam graag aan het KMSKA. Het is een prachtig museum met internationale allure dankzij haar wereldberoemde collecties, gehuisvest in een architecturaal hoogstandje. Samenkomen en elkaar ontmoeten in zo’n inspirerende en creatieve omgeving is ideaal.”   

Wat is jullie lievelingswerk uit de collectie?  

“We beschouwen het museum zelf als een kunstwerk. En wat sluit er beter aan bij onze bedrijfsactiviteit dan licht? Daarom: ‘Het Schoonste Licht’ door KAAN Architecten. Daglicht, indirect licht en uitgekiend kunstlicht: overal in het museum speelt licht een belangrijke rol. In de negentiende eeuw ontwierpen de oorspronkelijke architecten Jean-Jacques Winders en Frans Van Dijk een daglichtmuseum. Na verloop van tijd bleef van dat concept nog weinig over. Gelukkig keert KAAN Architecten terug naar de basis, waarbij daglicht een cruciale rol speelt. Op die steeds belangrijkere rol van licht in publieke gebouwen en particuliere woningen spelen wij ook in met onze raam - en deuroplossingen die grote raampartijen en slanke profielen toelaten. Een mooie parallel.” 

Waar kijken jullie als bedrijf het meest naar uit tijdens dit partnership? 

“Het is fijn om een Belgisch museum van de hoogste rang te kunnen ondersteunen. Samen met onze partners delen we een grote liefde voor kunst en architectuur. De komende drie jaar genieten van kunst en cultuur in een inspirerend kader, omringd door de grootste meesters van de schone kunsten, is voor ons een geweldig vooruitzicht.”