Elk jaar hetzelfde dilemma. Je kind wil graag origineel verkleed gaan maar was eerder al Hulk, Elsa, Kabouter Plop en Wonderwoman. Of ben je zelf uitgenodigd voor een verkleed bal? Het KMSKA gooit je graag deze noodlijn toe voor alle Eerste Hulp bij Inspiratieloze Verkleedideeën. De collectie zit vol carnavaleske figuren, prinsessen en duivels. Ook voor wie geen tijd meer heeft om te shoppen of te naaien biedt het KMSKA tal van creatieve, en vooral kunstzinnige oplossingen. Helemaal geïnspireerd? Kom dan zeker in outfit langs in het museum.

Prinses

Zit je kind in de ‘roze fase’, met het woord ‘prinses’ altijd op de tong? Nog geen idee hoe je dat voor carnaval weer oplost? Hier een kleine spoedcursus KMKSA-prinsessen.

Eglon van der Neer, Kraambezoek
Alfred Stevens, De Parijse Sfinks

Masker

Helemaal weg van The Masked Singer? Ook daarvoor vind je inspiratie in de museumcollectie. Een duiveltje meer of minder, daar draaien we onze hand niet voor om.

Maarten De Vos, Verzoeking van de heilige Antonius, detail

Koning

Eerder besluitloos en weinig tijd? Het KMSKA biedt snelle oplossingen. Nog een stuk gordijn liggen? Gewoon elegant draperen of wikkelen. Met een koord, ceintuur of veiligheidsspelden houd je alles op zijn plaats. Gecombineerd met een baard ben je meteen een koning.

Michealina Wautier, Twee meisjes, detail
Peter Paul Rubens, Aanbidding door de koningen, detail

Kunstenaar

Helemaal KMSKA-waardig is je verkleden als kunstenaar. Ook dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een doktersjas met wat verfvlekken erop en klaar. Voor een wat meer artistieke toets kan je de schort nog even in badje blauwe verf dopen.

Antoon van Welie, De beeldhouwer Josuë Dupon
James Ensor, Schilderend geraamte

Schilderijpersonage

De laatste tip is voor de die hards, beseffen we. Verkleed je als schilderijpersonage. Bijvoorbeeld als Nel, de muze van Rik Wouters. Voor meer inspiratie: duik zeker een keer in onze online collectiecatalogus. Daar vind je genoeg ideeën voor een jaar lang verkleden...

Lezende vrouw, een schilderij van Rik Wouters