Members

Met de Vrienden naar Verborgen parels – Hof van Busleyden Mechelen

Event
Members
Date

Topstukken in Mechelen! Ontdek ze tijdens een boeiende rondleiding in het Hof van Busleyden.

Verborgen Parels toont je het allerbeste van wat Mechelen door de eeuwen heen heeft voortgebracht. Met topstukken van onder meer Rubens, Jordaens en Faydherbe. Veel van de verborgen parels komen uit museale, private en erfgoedcollecties en zijn voor het eerst te zien voor publiek. Een once in a lifetime kans!

In Verborgen Parels bewonder je meer dan 100 kunstwerken uit verschillende tijdsperiodes en in diverse disciplines zoals schilderkunst, edelsmeedkunst, beeldhouwkunst en prentkunst. Je vindt er naast de erkende topstukken ook echte verborgen parels.

Met een gids bezoeken we deze tentoonstelling om de highlights van deze tentoonstelling te belichten, waaronder de 11 werken die de Vlaamse Overheid erkende als Vlaams Topstuk. Ze zijn beschermd vanwege hun bijzondere archeologische, historische, cultuurhistorische, artistieke of wetenschappelijke betekenis.

We bieden 3 rondleidingen aan op 22 april om 10u45 – 11u – 11u15 telkens groepjes van 15 personen.

Het stadspaleis ondergaat grote renovatiewerken. De vaste opstelling is op dat moment niet toegankelijk. Het museum blijft wel open voor deze toptentoonstelling in de ondergrondse ruimte.

Praktisch

Zaterdag 22 april 2023 om 10u45 – 11u -11u15.  

Prijs

€ 20,00 p.p.

Inschrijven

Exclusief voor Vrienden van het KMSKA

Graag voor 10 april 2023 inschrijven

Maximum aantal deelnemers per rondleiding is 16 personen.

Annulaties tem 19 april 2023 worden terugbetaald.