Members

Lezing voor Vrienden: Schenkers van het KMSKA en Gigi

Event
Members
Date
Go to...

Een boeiende lezing door Leen de Jong, oud conservator van het KMSKA en schrijfster van het boek “1818-2018 schenkingen aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen”. Schenkingen en legaten zijn de fundamenten van het ontstaan van onze collectie. Leen de Jong neemt je mee in de verhalen van de schenkingen van het KMSKA met bijzondere aandacht voor Gigi.

Een heel belangrijk deel van de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen komt uit schenkingen en legaten. Dit geldt bijvoorbeeld voor het topstuk uit de collectie zoals de Madonna van Fouquet - en werken van het ensemble van James Ensor en Rik Wouters. Na onderzoek van archiefmateriaal komen de verhalen van de schenkers en schenkingen opnieuw tot leven. Zonder hen zou de collectie van het museum namelijk nooit uitgegroeid zijn tot de indrukwekkende verzameling die ze vandaag is.

Leen de Jong geeft een lezing over haar bevindingen en ervaringen over de schenkers en diens families. En in het bijzonder over Gilberte Ghesquière (Gigi), die haar kunstcollectie in 2018 naliet aan het KMSKA. Ter ere hiervan maakt het KMSKA een hommage aan Gilberte Ghesquière “Voor Gigi” die vanaf 23 september te zien is in het prentenkabinet en het kabinet kleinsculptuur op de 3e verdieping. We nodigen je graag uit om na de lezing de tentoonstelling “Voor Gigi” te bezoeken.

Praktisch

Exclusief voor Vrienden van het KMSKA.

Datum en uur:

  • Zondag 24 september 2023 om 11u
  • Deuren open vanaf 10u30

Adres: 

Bibliotheek van het KMSKA

Plaatsnijdersstraat 2

2000 Antwerpen

Prijs: Gratis

Inschrijven: via deze link

Maximaal 100 deelnemers.