Members

Met de vrienden naar ’s Hertogenbosch – Noordbrabants Museum

Event
Members
Date
Go to...

Bezoek aan de toptentoonstelling Brueghel: De familiereünie

Het Noordbrabants Museum in ‘s Hertogenbosch brengt ongeveer tachtig werken van vijf generaties Brueghel bijeen in de tentoonstelling Brueghel: de familiereünie. Ondernemend, innovatief en wereldberoemd, de familie Brueghel speelde een centrale rol in de Europese kunst van ca. 1550 tot ca. 1700. Vijf generaties Brueghels maakten schilderijen die worden bewonderd om hun geestige en onderhoudende composities, universele boodschappen en uitzonderlijk vakmanschap. De onderwerpen variëren van feestelijke bruiloften, bekende spreuken en verhalen uit de Bijbel tot ontzagwekkende landschappen en studies van dieren, insecten en bloemen. Deze tentoonstelling bekijkt de verbanden tussen de verschillende generaties en besteed voor het eerst aandacht aan de Brueghel vrouwen.

Wie waren de krachtige vrouwen in deze familie en wat was hun rol in de roem en het succes van de familie? We maken onder andere kennis met Mayken Verhulst, de onzichtbare matriarch. Ze was een van de beroemdste kunstenaars van haar tijd en een slimme zakenvrouw, lerares, schoonmoeder en grootmoeder van de eerste en tweede generatie Brueghelkunstenaars.

Na de rondleiding in de tentoonstelling ben je vrij. Je kan nog even wat vertoeven in het Noordbrabants museum en nadien de mooie stad intrekken voor een gezellige namiddag. Er zijn tal van bezienswaardigheden, o.a. de Sint-Janskathedraal, een boottocht langs de Binnendieze, het Jheronimus Bosch Art center, gezellige straatjes met winkels en nog veel meer.

Praktisch

Exclusief voor Vrienden van het KMSKA.

Datum: Zaterdag 7 oktober 2023 van 9u15 tot 18u30

Programma: 

  • 9u15: Vertrek per bus vanaf Crowne Plaza (Crest Hotel) - Gerard le Grellelaan 10 - 2020 Antwerpen ofwel 9u30 Opstapplaats St-Job E19
  • 11u15: Rondleiding met gids
  • 12u30: Na de rondleiding heeft u vrije tijd tot het vertrek naar Antwerpen.
  • 17u00: Vertrek naar Antwerpen        

Prijs: € 55 p.p.

Inschrijven: via deze link 

Annulaties kunnen tot 3 dagen voor de rondleiding. Laattijdige annulaties zullen niet gerestitueerd worden