Activity

Vincent Lagrange zoekt kunstzinnige honden 

Event
Activity
Date

Je geliefde viervoeter laten vereeuwigen in een monumentaal groepstafereel? Het kan op woensdag 4 oktober op de trappen van het museum! Op Werelddierendag pakken het KMSKA en kunstfotograaf Vincent Lagrange uit met een participatief kunstproject: een uniek portret van 150 honden. We nodigen 150 honden en hun baasjes uit om deel te nemen aan dit bijzonder initiatief. 

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Een dag waarop de wereld stilstaat bij dierenrechten en dierenwelzijn. Fotograaf Vincent Lagrange brengt dieren steevast op een kunstzinnige manier in beeld. Een fotosessie met 150 viervoeters op de magistrale trappen van het museumgebouw is een nieuwe droom van de succesvolle dierenfotograaf.

Alle deelnemers ontvangen achteraf aeen unieke door de fotograaf gesigneerde poster cadeau. Mét hun favoriete huisdier als personage in een wel heel origineel kunstwerk!

"Die dag krijgen honden het KMSKA als podium. Mens en museum verhuizen naar de achtergrond, de honden spelen de hoofdrol. Op die manier slaan we de brug tussen dier en kunst. En krijgen dieren op deze symbolische dag de waardering en aandacht die ze verdienen. "
Vincent Lagrange

Inschrijven

Helaas kan je je niet meer inschrijven. Nu gebeurt de selectie. Als je je inschreef kan je je spoedig aan een bericht verwachten.

Praktische info

Programma
  • 13.30 u: aankomst en registratie aan Leopold De Waelplaats 1 ter hoogte van de ingang van het museum 
  • 14 u: positionering van honden en baasjes op de set en start van de fotosessie. De baasjes blijven bij hun viervoeter maar worden onherkenbaar gemaakt.
  • 17 u: einde van de fotosessie
Meebrengen op de dag zelf:
  • Vaccinatieboekje
  • Eenvoudige halsband en riem
  • Hondensnacks en water voor de hond
Alle honden zijn welkom... zolang ze sociaal zijn

Diversiteit is belangrijk voor dit project. Honden van alle leeftijden, rassen en achtergronden zijn welkom. Houd er rekening mee dat wij in een drukke setting werken met meer dan 100 mensen en honden. Het is daarom essentieel dat deelnemende honden kalm en sociaal van aard zijn. Professionele begeleiders monitoren de situatie voortdurend en sturen bij waar nodig.

Heeft jouw hond toch moeite met de drukte of de setting? Dan is het mogelijk dat we je vragen om met je hond de set te verlaten.

Elke deelnemer ontvangt een gesigneerde poster van het kunstwerk.