Kunstkamp 6-8 jaar — 27 Août 2024 - 29 Août 2024

Kunstkamp 
Kunst binnenstebuiten gekeerd

Événement
Kunstkamp 6-8 jaar
Date
27 Août 2024 10:00 jusqu'à 29 Août 2024 16:00

Wat zit er nu eigenlijk allemaal in een kunstwerk? Een cocktail van ideeën én materialen. Alle ideeën komen uit het hoofd van de kunstenaar, maar ook uit de buitenwereld. De materialen bestaan soms uit verf, maar sommige kunstenaars gebruiken ook stro of stenen. 

Tijdens dit 3-daagse kunstkamp ontdekken we kunst binnen en buiten het museum (in de museumtuin). We duiken in de kunstwerken en kijken waarvan die gemaakt zijn en gaan zelf aan de slag met heel wat verschillende materialen en technieken onder meer zandschilderijen, drukkunst, collage- en frottage-technieken. In de museumtuin maken we een verzameling van natuurlijke materialen waarmee we onze eigen natuurkunst (‘land art’) maken.

We staan stil bij wat er allemaal in ons eigen hoofd zit en hoe we dat eruit halen en er een kunstwerk van maken. Onze creatieve resultaten delen we met onze families tijdens een toonmoment tussen 15u en 16u op de laatste dag van het kunstkamp.

Tijdens de KMSKA-kunstkampen staat spel, verwondering en creativiteit centraal. We laten jouw kind op speelse wijze genieten van de kunstwerken en stimuleren creativiteit door aan de slag te gaan met verschillende materialen en technieken. Beeldende kunsten, drama, muziek, beweging en meer komen aan bod. 

Er wordt ingezet op de verschillende talenten en vaardigheden van kinderen. Zo heeft elk kind een succeservaring. Heeft jouw kind bepaalde noden? Laat het ons weten en we zorgen ervoor dat iedereen een prachtige week beleeft.

Praktisch

 • Wanneer?

  Zomervakantie: 
  Di 16 tot en met do 18.07 - VOLZET
  Di 27 tot en met do 29.08 - VOLZET
   
 • Voor wie?
  Kinderen van 6 tot 8 jaar, telkens 12 kinderen per groepje
  Je kan meerdere kinderen inschrijven, zolang ze aan de leeftijdscategorie voldoen.
  Heeft jouw kind bepaalde noden?  Laat het ons weten en we zorgen ervoor dat hij, zij of hen een prachtige week beleeft.
   
 • Prijs?
  90 euro voor 3 dagen
  Voor een plaatsje aan kansentarief (18 euro) kan je contact opnemen via het contactformulier.
   
 • Locatie
  KMSKA , Leopold de Waelplaats 1, 2000 Antwerpen
   
 • Lunchpakket
  Dat brengt je kind zelf mee! Wij voorzien water en fruit.

Fiscale attesten

Wil je een fiscaal attest voor dit kunstkamp? In de bevestigingsmail vind je een link naar een formulier. Wij voeren het in en het komt automatisch op jouw volgende belastingbrief terecht.

Voorwaarden annuleren

Indien je wenst te annuleren en je doet dit minstens één maand voor de aanvang van het kunstkamp, dan storten we het inschrijvingsgeld afgetrokken van 20 euro administratieve kost terug. 

Indien je minder dan één maand voor de aanvang van het kunstkamp wenst te annuleren, dan betalen we het inschrijvingsgeld niet terug. 

Bij overmacht (ziekte, ongeval, …) vragen we om contact op te nemen met een geldig bewijs (doktersattest) en laten en we snel iets weten over een eventuele terugbetaling.

Met dank aan

Open Atelier wordt gerealiseerd met de steun van

logobalk ava