KMSKA LAAT

De Keuze van Verheyen 
De verstilde wereld

Evenement
KMSKA LAAT
Datum

Dit tweede deel van de muziekreeks De keuze van Verheyen brengt muziek recht uit het hart en zacht voor de ziel met Abel Ghekiere plays Jef Verheyen.

Abel Ghekiere Band laat zich voor Abel Ghekiere plays Jef Verheyen inspireren door de kleurrijke en intrigerende werken van kunstenaar Jef Verheyen. Met muziekcomposities en improvisaties brengt de band een dynamische interpretatie van Verheyen's kunst en brengt ze deze tot leven.

Over Abel Ghekiere

Abel Ghekiere is opgeleid als klassiek gitarist en heeft zich daarna verdiept in jazzgitaar onder leiding van Bert Cools en Ruben Machtelinckx. Zijn muziek vermengt moderne jazz met traditionele folk en veldopnames, aangevuld met klassieke arrangementen. Ghekiere benadert compositie op een filmische wijze, waarbij hij een blijvende toewijding toont om emotionele diepten te verkennen door een intuïtief en soms uitgekleed proces van muzikale ontdekkingsreizen. Hij navigeert door thema’s van verdriet en bijbehorende onzekerheden in een voortdurende zoektocht naar zelfexpressie.

Programma

Voorstellingen om 19u en 20u30
Duur 30'
Zaal 2.11 (Overvloed)

En er is meer...

Een portie late inspiratie? Tijdens KMSKA Laat kan je rekenen op vaste waarden.

RADIO BART 
Dieper in een kunstwerk duiken? Dat doe je met Radio Bart. Een blinde gids gaat met bezoekers in gesprek en laat je de kunst op een andere manier ‘zien’. 
Van 18u30 tot 20u30 

SLOW ART TOURS
Sluit aan bij een museumgids en ervaar hoe het voelt om trager te kijken naar een schilderij van Jef Verheyen.
Om 19u, 19u45 en 20u30. Verzamelen aan het infoscherm in zaal 1.0 

TEKENTOURS 
Een korte maar krachtige tekentour voor zowel twijfelende krabbelaars als doorwinterde tekenaars. Al tekenend zie je de kunst beter dan ooit!
Om 19u30, 20u15 en 21u. Verzamelen aan infoscherm in zaal 1.0 

MADONNA COCKTAILBAR 

Een kleurrijk drankje in de monumentale De Keyserzaal. De pop-up Madonna Cocktailbar brengt iedereen in een kunstzinnige stemming. Gewoon binnenstappen en genieten. 
Van 18u tot 21u45

KMSKA LAAT Praktisch

  • Wanneer?
    Iedere donderdagavond van 17u tot 22u.
  • Prijs?
    Gratis mits museumticket