Vrienden

Met de Vrienden op stap naar Kasteel d’Ursel in Hingene

Evenement
Vrienden
Datum

Print & Paint

Ook het kasteel d’Ursel heeft renovatiewerken uitgevoerd afgelopen jaren. Niet zozeer het gebouw, maar wel de aankleding van het kasteel. Het kasteel staat bekend voor zijn binnenmuren bekleed met prachtige stoffen en motieven. Laat dat net het thema zijn van de nieuwste tentoonstelling van Kasteel d’Ursel Print&Paint.

De uitstap

Na een lange restauratie van het kasteel d’Ursel is het zover! Het kasteel is opnieuw aangekleed met bedrukte en beschilderde stoffen, zowel uit India als uit Europa. De oudste stukken zijn van midden 17e eeuw en vormen een unieke collectie. In geen enkel ander kasteel sieren zoveel katoenen bespanningen de muren.

Met een gids gaan we op pad doorheen het kasteel. Daar komen we meer te weten over het verhaal van de restauratie en de ontstaansgeschiedenis: van het productieproces en de technieken tot de motieven en de kleuren. Er zijn tientallen bruiklenen uit de collectie van het MoMu (Antwerpen) en enkele pareltjes uit adellijke privécollecties. De katoenen stoffen werden immers niet alleen gebruikt om muren te decoreren, maar ook om kleding te maken of meubels te bekleden.

We krijgen een combinatie en confrontatie van het historische verhaal met werken van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De Peruviaans-Amerikaanse kunstenares Cecilia Paredes ging bijvoorbeeld aan de slag met het 19de-eeuws motief met vogels en bloemen dat ooit de kamer van de hertog sierde.

Na de rondleiding in het kasteel wordt de Spiegelzaal omgetoverd tot een theesalon met sierlijk gedekte tafeltjes waar we kunnen genieten van een afternoon tea met hartige en zoete lekkernijen.

Praktisch

  • Zaterdag 18 juni om 12u15 vertrek per bus vanaf Crowne Plaza (Crest Hotel) - Gerard le Grellelaan 10 - 2020 Antwerpen
  • Om 13u starten we de rondleiding in het kasteel en Print&Paint.
  • Om 15u genieten we van een afternoon tea. 
  • Vermoedelijk zijn we rond 17u15 weer in Antwerpen. 

Prijs

  • € 45,00 p.p. exclusief high tea
  • € 70,00 p.p. inclusief high tea

Inschrijven

Exclusief voor Vrienden van het KMSKA

Graag vóór 8 juni 2022 inschrijven door overschrijving op rekeningnummer:

BE30 2200 7234 0111 met vermelding: ‘Uitstap Ursel’

Indien er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, krijgt u van ons bericht en wordt het inschrijvingsbedrag teruggestort.

Indien u zich ziek voelt, blijf aub thuis. Annulaties voor maandag 12 juni worden volledig terugbetaald. Na 12 juni kan de high tea niet gerestitueerd worden.