Vrienden

Tuin en gevel KMSKA – met de vrienden naar het Citadel museum

Evenement
Vrienden
Datum
Ga naar...

Op 2 september kan je aansluiten voor een speciale Vriendentour in de tuin van het KMSKA.

Negen beelden uit de KMSKA-collectie hebben een mooie plek gekregen in de heraangelegde tuin rond het museumgebouw. Zo is de tuin een eerste museumzaal waar bezoekers en buurtbewoners ook kunnen genieten van kunst. Vanuit de tuin kijken we ook naar de majestueuze gerenoveerde gevel en gaan we dieper in op de sculpturen op de gevel en diens betekenis.

Het KMSKA is gebouwd op de plek waar ooit de citadel stond. Tijdens de verbouwingen van het KMSKA vond men restanten van de citadel die in 1882 werd afgebroken. Men deed archeologisch onderzoek, maar de restanten werden daarna terug toegedekt. Dit overkwam ook Vincent Deckers, eigenaar van het bedrijf Konhef in de Gijzelaarsstraat. Tijdens verbouwingswerken in zijn bedrijf, botste men in de kelder op een groot restant van de buitenmuur van de citadel. Hij ging zich verdiepen in deze Antwerpse geschiedenis en besliste om -ipv de archeologische restanten in kaart te brengen en toe te dekken- de buitenmuur te restaureren en een deel van zijn bedrijfsgebouw in te richten als een privémuseum over de citadel.

Vincent Deckers stelt zijn privémuseum één dag open voor de Vrienden. Na de rondleiding in de tuin kan je dit bezoeken waar er ter plekke een deskundige je meer vertelt over deze archeologische vondst en dit bijzonder stukje Antwerpse geschiedenis.

Wil je niet deelnemen aan de rondleiding, maar toch benieuwd naar het Citadel museum? Kom gerust even langs! (Gijzelaarsstraat 5 - 2000 Antwerpen) Het is op 2 september doorlopend open voor Vrienden tussen 11u en 17u30, hiervoor hoef je je niet te registreren.

Muur van de Citatel

Praktisch

Exclusief voor Vrienden van het KMSKA.

Datum: Zaterdag 2 september 2023 om 10u00 - 11u30 - 13u30 - 15u00.

Duurtijd: +/- 2,5 u

Adres :

KMSKA - Plaatsnijdersstraat 2  - 2000 Antwerpen

Konhef (Citadel museum) - Gijzelaarsstraat 5 - 2000 Antwerpen

Plaats van afspraak: ter plaatse aan de trappen van het KMSKA 10 minuten voor aanvang.

Prijs: 15€ p.p.

Inschrijven: via deze link