Activiteit

De Schoonste Vrouwendag

Evenement
Activiteit
Datum

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. En dat laten we in het KMSKA niet zomaar voorbijgaan. Doorheen de hele dag voorzien we activiteiten voor en door vrouwen.

Neem deel aan een Vrouwen in beeld-Tour en leer de bijzondere vrouwen in onze museumcollectie kennen of geniet van een cocktail en muziek in de De Keyserzaal. 

En er is meer. Samen met Knack Weekend stelt het KMSKA een exclusief avondprogramma samen dat sterke vrouwen samenbrengt. Vier gastsprekers inspireren je met hun verhaal en favoriete collectiestuk tijdens een bijzondere rondleiding. Niet de Madonna van Fouquet, of de Heilige Barbara van Van Eyck, maar de Madonna's van vandaag staan centraal. 

Wil je er bij zijn? Neem deel aan onze wedstrijd en maak kans op een duo-ticket voor deze exclusieve avond.

Vrouwen in beeld-Tour

Elk uur van de dag (10 uur, 11 uur, 12 uur, 13 uur, 14 uur en 15 uur) is het mogelijk om aan te sluiten bij de Vrouwen in beeld-Tour. Vrouwen komen veelvuldig in beeld in de collectie van het KMSKA. Vaak als model of als muze, in oude en moderne kunst. Met een KMSKA-gids richten we onze blik op vrouwen die een actieve rol speelden binnen de kunstwereld - als kunstenaar, als opdrachtgever of verzamelaar..

Vrouwen in beeld Tour - Madonna, Jean Fouquet
Vrouwen in beeld Tour - foto door Fille Roelants

Programma muziek

Vrouwen spelen de hele dag lang live voor vrouwen op deze Internationale Vrouwendag.

Met een stem doordrenkt van ziel neemt JUULS je mee door een muzikale reis die zich uitstrekt van soul tot neo-soul met invloeden van jazz. 

Als zangeres weerspiegelt JUULS de realiteit van een zoektocht naar volledige eigenheid binnen de klanken die zij samen met haar muzikanten creëert. Haar optredens zijn een uitnodiging om samen te komen en te delen in de warmte van muziek, waar elke noot een verhaal vertelt en elke melodie een moment van pure betovering biedt.

Wie? 
Julie Daems, zang
Shelby D’hondt, piano
Léa Kadian, bas en gitaar

Wanneer?
Tussen 11u en 14u, 
3 x ca. 25'

Chimaera, ‘a new era of performance art’. Het opkomende collectief Chimaera creëert interdisciplinaire voorstellingen waarin muziek, dans en film samenkomen. 

Het strijkkwartet van Chimaera brengt een mix van klassiek, hedendaags klassiek en volksmuziek  met o.a. werken van Caroline Shaw, Ethel Smyth, Kian Ravaei, Guiacomo Puccini en Moondog. 

Wie?
Fedra Coppens, viool
Lotte De Munck, viool
Esther Coorevits, altviool
Ceres Lauwers, cello

Wanneer?
Tussen 14u en 17u
3 x ca. 40'

Madonna Cocktailbar

Vandaag leggen we alle vrouwen in de watten. Kom samen genieten van een heerlijke cocktail, mocktail of een glaasje bubbels in de Madonna pop-up cocktailbar tussen 11u en 17u.

Foto door Fille Roelants
Foto door Fille Roelants

Restaurant Madonna

Maak deze dag extra bijzonder. Boek met je bestie een menu bij Restaurant Madonna, en krijg een coupe champagne. Cheers!

De Schoonste Cadeaushop

In de KMSKA shop mogen alle vrouwelijke bezoekers een cadeautje gaan ophalen.

Wedstrijd: exclusieve avond met je bestie

Samen met Knack Weekend bieden we twintig besties een inspirerende avond aan. Een KMSKA-gids neemt je mee doorheen de collectie. We houden halt bij vier sterke vrouwen die je elk hun verhaal vertellen bij een collectiestuk dat hen inspireert.

Wedstrijd afgesloten. De Schoonste Winnaars werden bekend gemaakt via mail.

Vier sterke vrouwen vertellen

Het KMSKA vroeg aan vier prominente vrouwen uit vier totaal verschillende werelden om een kunstwerk uit onze collectie te kiezen dat hen raakt. Een journalist van Weekend Knack gaat in gesprek met hen bij het kunstwerk.

Ontdek de indrukwekkende vrouwen:

katrin wouters

Katrin Wouters

Creatief directeur - Wouters & Hendrix

katrin wouters
Ise smeets

Ise Smeets

Singer Songwriter

Ise smeets
hanan challouiki

Hanan Challouki

Auteur & entrepreneur

hanan challouiki
mania de praeter

Mania De Praeter

kinderneurochirurg in het UZA

mania de praeter

Even uitzonderlijk maak je in de Madonna Cocktailbar kennis met het vrouwelijke topteam van het KMSKA. Ga in gesprek met restauratoren, gidsen, of collectieonderzoekers. Zij beantwoorden graag jouw vragen. Museumdirecteur Carmen Willems is CEO van dit museum. Zij vertelt voor welke uitdagingen zij elke dag opnieuw staat.

Wedstrijdreglement

Wedstrijdreglement

PDF