Activiteit

De Schoonste World Meditation Day

Evenement
Activiteit
Datum

Instaprondleidingen met meditatie

Op dinsdag 21 mei neemt het KMSKA voor de eerste keer deel aan World Meditation Day. Deze dag wil het bewustzijn vergroten rond de voordelen van meditatie op mentaal en fysiek vlak.

Mediteren kan op veel verschillende manieren en op elke denkbare plaats.  En dus ook in een museum. De schilderijen van Jef Verheyen, dit voorjaar bijeengebracht in zijn eerste grote solotentoonstelling in Antwerpen, nodigen in het bijzonder uit om te vertragen en tot rust te komen. Door middel van kleur, licht en textuur laat de kunstenaar je stilstaan bij de leegte. Inspiratie daarvoor vond hij in het Oost-Aziatische denken en in traditionele Chinese kunstambachten.

Jef Verheyen, Biennale de la Critique A/B = B/C, 1962 - Jef Verheyen Archief
Jef Verheyen, Zwarte Zomer, 1965 - Jef Verheyen Archief

Jef Verheyen. Venster op het oneindige

Op World Meditation Day kan je in de tentoonstelling ‘Jef Verheyen. Venster op het oneindige’ deelnemen aan een instaprondleiding met meditatie.

Museumgids, kunstenaar en creatief therapeut Marieke Dorenbosch begeleidt deze activiteit. Na een inleiding op het oeuvre van Jef Verheyen zal zij een meditatie begeleiden van ca 20 minuten bij een schilderij. Na de meditatie volgt een nabespreking van deze ervaring en een vervolg van de rondleiding.

Voorkennis of ervaring is niet vereist. Beginners en gevorderden welkom!

Praktisch

 • Instaprondleiding met meditatie in expo Jef Verheyen
 • Di 21 mei 2024
  10 uur
  12 uur
  14.30 uur
 • Max. 12 deelnemers
 • Duur: 90 minuten
 • Je hoeft niets mee te brengen. Het museum voorziet stoeltjes, kussens en matjes.
 • Prijs: toegangsticket + 10 euro voor de rondleiding