Ga naar...

Op zaterdag 24 en zondag 25 september vieren we de heropening van het museum met een kunstzinnig festival. Op het museumplein vinden optredens en festiviteiten plaats. De prachtig vernieuwde museumzalen bruisen van feestelijke activiteiten. Want ook feesten is een kunst.

Al meer dan tien jaar hebben we naar dit moment toegeleefd. Het moment waarop de deuren van het gerenoveerde museum weer openzwaaien. Op zaterdag 24 september om 10.30 uur is het zover. Klokken en trompetten trekken het openingsfestival op gang. Een openingsceremonie met balletdansers en een 120-koppig koor eindigt in een feestelijke climax. Dat is Het Schoonste Gevoel.

Buiten het museum...

Hiermee start officieel het Schoonste Openingsfestival, een gratis festival op het museumplein, dat twee dagen duurt. Op het programma? Twee volle dagen met kleurrijke animatie, festiviteiten en een schildersmarkt rond het museum. Er zijn verrassende optredens. Onder andere van onze Artists in Residence. Alle activiteiten en festiviteiten buiten de museummuren zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

DJ-duo 2manydjs sluit dag één van Het Schoonste Openingsfestival af. De broers Dewaele zijn de absolute kers op de taart.

… én binnen de museummuren

Ook ín het museumgebouw weerklinkt er muziek. Er zijn inspirerende cross-overs, installaties en expo’s. Kinderen en hun families nemen deel aan creatieve ateliers en workshops. Dé sterren van de dag zijn natuurlijk de vernieuwde collectiepresentatie, de uitzonderlijke architectuur en de gerenoveerde museumzalen.

Volledig raster openingsweekend

Het Schoonste Gevoel

Filmmaker Javier Barcala was getuige van een bijzonder moment. Het zien van Rubens' meesterlijke Aanbidding door de koningen, in de gerestaureerde Rubenszaal, zorgt voor een klein wonder. 

Praktisch

Koop snel je ticket voor een museumbezoek tijdens het openingsweekend. Je reserveert meteen ook een tijdslot zodat je het nieuwe museum kan verkennen.

Alle activiteiten op het museumplein en de tuin zijn gratis. Hiervoor hoef je geen ticket te reserveren. 

Het Schoonste Openingsfestival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van EventFlanders, de stad Antwerpen en DCA.

Bekijk het hele programma

Lees meer