Het volledige KMSKA-team is even ongeduldig als jij. Met velen werken we hard om jullie exact binnen één jaar in een schitterend historisch & nieuw gebouw onze unieke collectie meesterwerken te tonen. Op een nieuwe en verrassende manier. We hebben veel ambitie. We zullen verwonderen, verrijken en verbinden. 

We tellen een jaar lang af. En bij dat alles willen we je meenemen vanop de eerste rij. Op de website lichten we geregeld een tip van de sluiter op en vertellen je wat je allemaal van ons verwachten mag. Wij noemen dat het Schoonste Gevoel. En waar kan je dat beter beleven dan in het Schoonste Museum van het land! Voel je het ook al een beetje?

Tel dus mee af naar alle mijlpalen die volgend jaar nog op ons pad liggen. En naar jouw langverwachte bezoek aan het KMSKA. 

De Schoonste Mensen

Het KMSKA is een verhaal van vele betrokkenen. Van mensen. Wij rekenen dagelijks op onze partners. Samen met hen bouwen we aan het schoonste museum, en kunnen wij onze hoge ambities waarmaken. Dankzij hen wordt het KMSKA veel meer dan een toonplek voor kunst.

Artists in Residence 

Ze zijn met ruim twintig. Wakkere geesten die ons uitdagen om eeuwenoude kunst relevant te houden. Elk van hen gaat aan de slag met de collectie, het gebouw of de museumwerking. In het komende jaar leer je ze allen (nog) beter kennen.  

"Het KMSKA is een droom. Beelden wisselen elkaar af, thema’s herhalen zich. Verlangens, verdriet, frustraties, liefde, dood,… In de stilte tussen het geschuifel door hoor je de kunstenaar spreken. Ik wil mijn droom vorm geven, op scène brengen. Het publiek beroeren door met hen door mijn bril naar kunst te kijken. En zo iets nieuws, iets anders te ontdekken. Met mij of misschien wel ondanks mij. "
Dimitri Leue, Artist in Residence
Dimitri Leue - Artist in Residence
Sarah Carlier - Artist in Residence

De Schoonste Honderd

Uit maar liefst 4.700 kandidaten kregen 100 deelnemers de kans om twee jaar lang alles wat we ontwikkelen voor het publiek uit te testen. Dit testpubliek is kritisch en werkt hard. Dat levert boeiende inzichten op. Zo halen we er zoveel mogelijk kinderziektes uit: nog voor we openen. Want we hebben er alles – maar dan ook alles – voor over om jou straks het ‘Schoonste Gevoel’ te geven.

"Je vindt de zalen met testpunten snel terug. Toch is het dubbel: nu gaat het over een beperkt parcours, dus dat is vrij gemakkelijk. Wat als straks het museum opnieuw volhangt met schilderijen? Dat is natuurlijk afwachten tot de heropening. "
Mats, 22 jaar
Testdag - De Schoonste Honderd
Testdag - De Schoonste Honderd

Verhalenvertellers met passie 

Zeven eeuwen kunst, zeven eeuwen verhalen. Een stevige klus. Het KMSKA nam productiehuis De chinezen & Mojuice onder de arm om de verhalen van kunstwerken te ontrafelen en te onthullen aan een breed publiek.

"Dat het gebouw en de collectie van het KMSKA van wereldniveau zijn, wist ik al. Maar ik stond écht versteld van de schat aan verhalen die achter de werken schuilgaat. Het KMSKA is een speeltuin voor een televisiemaker als ik. Het is dan ook
fantastisch om die straffe content te mogen delen met het grote publiek. "
Arnout Hauben, De chinezen
Productiehuizen De chinezen & Mojuice
De Schoonste Honderd testen uit! - Multimediadragers

De Schoonste Partners

Een museum runnen kost geld. Veel geld zelfs. Gelukkig zijn er ook onze ondernemers en ARTbassadors die met een groot hart voor cultuur het KMSKA steunen. Dankzij duurzame partnerships kunnen we onze hoge ambities waarmaken. En zo wordt het KMSKA veel meer dan enkel een toonplek voor kunst.

"Kunst inspireert. De collectie van het KMSKA, van Vlaamse primitieven tot moderne meesters, vormt een indrukwekkend erfgoed dat bescherming en promotie verdient. De meesterwerken zullen meer dan ooit schitteren in dit bijzonder mooi gerenoveerde en uitgebreide museum. Delen Private Bank draagt kunst een warm hart toe. Dat begint in onze kantoren, waar kunst bijdraagt aan een omgeving van vertrouwen en gemoedsrust. Maar ook ver daarbuiten dragen we graag de liefde voor schoonheid uit. Het KMSKA wordt in dit verhaal een bezielde bondgenoot. "
Filips De Ferm, Delen Private Bank
Activiteiten met partners
Activiteiten met partners

Wil je niets missen van de laatste rechte lijn naar de heropening? Schrijf je nú in op de KMSKA-nieuwsbrief. Zo ontdek jij als eerste alle info over tickets, evenementen, de collectie en de opening.