Het schoonste gevoel

De terugkeer

En dan is het zover. Na al die jaren van breken, beton gieten, asbest verwijderen, verbouwen en restaureren kunnen we kunstwerken installeren. De voorbereiding ervan is evenzeer een werk van jaren, waarbij nagenoeg alle museumteams bij betrokken waren. We geven met de videoreeks 'De terugkeer' een inkijk in dit project. 

Aflevering 1

We begonnen aan deze onderneming in het hart van het museum, de Rubenszaal. Na een verblijf van tien jaar in het museumdepot, kwamen onze monumentale altaarstukken er opnieuw thuis, in 'hun' zaal. We volgen hoe het museumteam in de - na al - iconische zaal de Salon een muurvullende presentatie in elkaar puzzelt, zoals dat in de 19de eeuw gangbaar was.

Eindigen doen we in de tuin. Ook in deze eerste museumzaal installeren we kunst waar bezoekers en bewoners buiten van kunnen genieten.

Kijk mee hoe we kunstwerk per kunstwerk, lamp per lamp, sokkel per sokkel helemaal terugkeren naar ons museum.