KMSKA LAAT

Robin Verheyen - Playing The Room
 

Evenement
KMSKA LAAT
Datum

In Playing The Room trakteert Belgische jazzcomponist en -saxofonist Robin Verheyen het publiek op een solo perfomance. Verheyen experimenteert met de specifieke akoestiek in de museumzalen die natuurlijke sound effects creëert. Verheyen werkt al enkele jaren aan solo repertoires. Playing The Room is een vervolgproject op een eerdere reeks concerten en het gelijknamig album (W.E.R.F. records 2023).

Robin Verheyen behoort tot de wereldtop van de jazzsaxofonisten. In het verleden werkte hij al samen met onder meer Gary Peacock, Marc Copland, Drew Gress en Toots Thielemans. In 2017 werd hij Artist in Residence in het KMSKA waar hij zich maar al te graag laat inspireren door het gebouw en de collectie. Hij componeerde tijdens zijn Artist in Residence-programma een unieke ode aan de Madonna van Fouquet, hét topstuk uit de KMSKA-collectie. Het resultaat, Blues, Reds and Other Songs, werd opgenomen met het Goeyvaerts strijktrio. De liefde voor het museum gaat echter nog verder terug. Als jonge student spijbelde hij zelfs ooit om het KMSKA te bezoeken.

Robin Verheyen brengt muzikale intermezzo's om 18u in de De Keyserzaal, om 19u in Zaal Madonna en om 21u in Zaal Licht.

Ga zelf creatief aan de slag

Een portie late inspiratie? Tijdens KMSKA Laat kan je rekenen op vaste waarden. Stap al tekenend door het museum. En zet details en meesterwerken naar jouw hand met KMSKA tekent!. Of ga artistiek aan de slag in het Open Atelier.

Heb je graag begeleiding bij het tekenen in de zalen? Onze tekenaar-gids wacht je op om samen een krachtige tekentour van een half uurtje te beleven. Er start een tekentour om 19u, 19u30, 20u en 20u30. Afspraak aan het trefpunt in de inkomhal op de eerste verdieping.

Slow Art

Zin om samen met andere bezoekers aandachtig te kijken naar 1 kunstwerk? Een gids begeleidt je graag om samen in dialoog te gaan over wat je ziet. Er start een sessie om 20u en 21u. Afspraak aan het trefpunt in de inkomhal op de eerste verdieping.

Madonna Cocktailbar

Een kleurrijk drankje in de monumentale De Keyserzaal: de pop-up Madonna Cocktailbar brengt iedereen in een kunstzinnige stemming. Mét live piano van Duke Roger. Gewoon binnenstappen en genieten.

Praktisch

  • Waar? In de zalen van het museum
  • Robin Verheyen brengt muzikale intermezzo's om 18u in de De Keyserzaal, om 19u in Zaal Madonna en om 21u in Zaal Licht.
  • Voor wie? Voor iedereen die een ticket
  • Prijs? Gratis mits museumticket, reserveren niet nodig, volzet is volzet!