Creatief

Open Atelier

Evenement
Creatief
Datum

Tijdens de Paasvakantie is het Open Atelier gesloten.

Ga naar...
  • Data

    Tijdens de Paasvakantie is het Open Atelier gesloten.

Bezoek je het KMSKA op woensdagnamiddag of tijdens het weekend? Loop dan eens binnen bij het Open Atelier, een kunstzinnige ruimte waar je creatief aan de slag kan. Op jouw eigen manier.

Laat je inspireren door de kunstwerken die je in het museum zag en verleg je creatieve grenzen in ons atelier. Want iedereen is creatief. En heeft een verhaal te vertellen.

Tijdens deze atelierreeks laten we ons inspireren door de tentoonstelling 'Een venster op het oneindige - Jef Verheyen'. We dompelen mensen onder in een wereld  van  licht, donker, kleur en vorm. Ontdek de magie van licht en kleur op retroprojectoren en lichttafels waarop je vrij kunt spelen en experimenteren. Voor degenen die een extra uitdaging zoeken, bieden we de kans om een betoverende lichtcollage te creëren of te duiken in de wereld van monochrome collages. Laat je creativiteit de vrije loop en verken net als Verheyen de grenzen van licht, donker, kleur en vorm. 

Open voor iedereen

Ons Open Atelier is écht open, voor iedereen: jong en minder jong, kunstvriend en kunstkenner. Onze warme ateliergidsen helpen je graag op weg. Ook bij specifieke noden (taalkennis, visuele beperking, …). Kom dus gerust even kijken wat het Open Atelier jou te bieden heeft.

Foto: Sanne De Block

Praktisch

  • Voor wie? 
    Iedereen is van harte welkom. De ateliergids helpt je graag bij specifieke noden.
  • Wanneer? 
    Alle woensdagen, zaterdagen en zondagen tussen 14 en 16u. Tijdens de krokus- en herfstvakantie elke namiddag van 14u tot 16u.
  • Locatie
    In de atelierruimtes in het oud museum.
  • Prijs?
    Gratis mits museumticket, reserveren is niet nodig.

Met dank aan

Open Atelier wordt gerealiseerd met de steun van

logobalk ava