Creatief

Open Atelier

Evenement
Creatief
Datum

Geopend op elke woensdag, zaterdag en zondag van 14u - 16u.

Ga naar...
 • Data

  Geopend op elke woensdag, zaterdag en zondag van 14u - 16u.

Bezoek je het KMSKA op woensdagnamiddag of tijdens het weekend? Loop dan eens binnen bij het Open Atelier, een kunstzinnige ruimte waar je creatief aan de slag kan. Op jouw eigen manier.

Laat je inspireren door de kunstwerken die je in het museum zag en verleg je creatieve grenzen in ons atelier. Want iedereen is creatief. En heeft een verhaal te vertellen.

Waai even binnen in onze atelierruimtes en ga aan de slag met verschillende texturen die je kan ontdekken in de kunstwerken van het KMSKA. De zachte vacht van een cheetah, de nerven in de bladeren aan een boom, het verrimpelde gelaat van een personage of de koele gladheid van een parel in de kroon van een madonna. Hergroepeer details uit verschillende kunstwerken en maak je eigen meesterwerk nr 101. Met 'frottage' brengen we verschillende texturen realistisch of eigenzinnig tot leven in ons eigen meesterwerk.  

Open voor iedereen

Ons Open Atelier is écht open, voor iedereen: jong en minder jong, kunstvriend en kunstkenner. Onze warme ateliergidsen helpen je graag op weg. Ook bij specifieke noden (taalkennis, visuele beperking, …). Kom dus gerust even kijken wat het Open Atelier jou te bieden heeft.

Foto: Sanne De Block

Praktisch

 • Voor wie? 
  Iedereen is van harte welkom. De ateliergids helpt je graag bij specifieke noden.
 • Wanneer? 
  Alle woensdagen, zaterdagen en zondagen tussen 14 en 16u. Tijdens de krokus- en herfstvakantie elke namiddag van 14u tot 16u.
 • Locatie
  In de atelierruimtes in het oud museum.
 • Prijs?
  Gratis mits museumticket, reserveren is niet nodig.

Met dank aan

Open Atelier wordt gerealiseerd met de steun van

logobalk ava