Bibliotheek en Archief


De bibliotheek van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen ondersteunt onderzoek en is toegankelijk voor iedereen. Het archief bewaart gegevens over het museum vanaf het prille begin tot nu. Tijdens de verbouwing van het museumgebouw verwelkomen de bibliotheek en het archief je op het Kievitplein, achter het Centraal Station.

Lees meer
Schilderij Vrouw in het zwart een krant lezend van Rik Wouters

Collecties raadplegen

Voor je de collecties kan raadplegen, moet je je registreren via de online catalogus. Na bevestiging kan je in de catalogus inloggen en publicaties aanvragen. Wij verwittigen je zodra de gevraagde materialen in de leeszaal voor je klaarliggen.

Aangezien we de publicaties uit een extern depot moeten ophalen, kan dit enkele dagen duren.

De leeszaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Registreren

Blijf verbonden

Bezoekadres

KMSKA bibliotheek en archief 
Lange Kievitstraat 137
B-2018 Antwerpen
T +32 (0)3 224 95 81
archibib@kmska.be 

Openingsuren

Maandag tot en met vrijdag

09:00 - 12:00
13:00 - 16:00

 
OPGELET: De leeszaal is momenteel gesloten om de verspreiding van het coronavirus te beperken. 
 
Gesloten op wettelijke feestdagen en van 24 december tot en met 2 januari.

Catalogus

Dankzij de online catalogus verken je de collecties van de bibliotheek en het archief thuis. Raadpleeg de online catalogus.

Museumbibliotheek & Archief

De collectie van de KMSKA bibliotheek sluit aan bij de museumcollectie. Je vindt er informatie over Westerse beeldende kunsten van de 14de eeuw tot het eind van de 20ste eeuw.

Het museumarchief beheert niet alleen het archief van de museumwerking (sinds 1816), maar ook privéarchieven van kunstenaars, kunsthistorici en mecenassen uit de 19de en 20ste eeuw. 

 • Online catalogus

  Schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst en grafiek, esthetica, conservatie, restauratie en museologie. Deze thema's vind je allemaal terug in de museumbibliotheek. Onze online catalogus omvat 100.000 titels die staan voor meer dan 140.000 boeken, tijdschriften en catalogi. Daarnaast vind je er ook de beschrijvingen van de archieven en een aantal stukken. Dankzij de online catalogus verken je de collectie van de bibliotheek en het archief ook van thuis uit.

  Raadpleeg de online catalogus
  Schilderij Jan Gaspar Gevartius van Peter Paul Rubens
  Peter Paul Rubens Jan Gaspar Gevartius
 • Publicaties aanvragen

  Ben je al ingeschreven in de bibliotheek? Dan kan je vanuit de online catalogus rechtstreeks publicaties aanvragen. Nog niet ingeschreven? Registreer je via de link hieronder. Na bevestiging kan je in de catalogus inloggen en publicaties aanvragen. Wij verwittigen je zodra de gevraagde materialen in de leeszaal voor je klaarliggen. Aangezien we de publicaties uit een extern depot moeten ophalen, kan dit enkele dagen duren. Vraag dus steeds je publicaties op tijd aan. Let op: je kan je aangevraagde publicaties na afspraak komen raadplegen in onze leeszaal op het Kievitplein. Publicaties uitlenen is niet mogelijk.

  Registreren
  Schilderij De twee lentes van Gustave Van De Woestyne
  Gustave Van De Woestyne De twee lentes
 • Informatie aanvragen

  Nood aan meer informatie over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten. Sommige documenten kunnen we ook elektronisch toesturen

  Stel je vraag
  Schilderij Kaartspelers van Theodoor Rombouts
  Theodoor Rombouts Kaartspelers
Schilderij Jan Gaspar Gevartius van Peter Paul Rubens
Jan Gaspar Gevartius Peter Paul Rubens
Schilderij De twee lentes van Gustave Van De Woestyne
De twee lentes Gustave Van De Woestyne
Schilderij Kaartspelers van Theodoor Rombouts
Kaartspelers Theodoor Rombouts