Creatief

KMSKA tekent! 

Evenement
Creatief
Datum

Alle dagen, doorlopend

Ga naar...
  • Data

    Alle dagen, doorlopend

Tekenen in het museum. Het is een mooie en lange traditie bij het KMSKA. En die traditie houden we graag in ere. Doe je mee?

Je beleeft kunst zoveel beter met potlood en papier. Twijfel je? Dan dagen we je uit om je materiaal op te halen aan een KMSKA Tekent!-verdeelpunt. En je een weg door het museum te tekenen. Je kunt de opdrachten overal in het museum doen. Dus stippel gerust je eigen route uit of combineer het met een audiotour.

Je kiest uit één van deze drie tekenavonturen, afhankelijk van jouw ervaring.

Wat extra hulp nodig? Sluit dan gerust aan bij de gratis rondleiding met een tekenaar-gids tijdens één van onze evenementen. Of je nu alleen tekent of met gids, we beloven je dat je nog nooit zo goed naar kunst keek. Want tekenen, da’s kijken. En wie weet, valt je tekening wel in de prijzen.

Een bijzondere traditie

Veel beginnende kunstenaars oefenden hun vaardigheden in het museum. Door details of hele meesterwerken te kopiëren. Beeldhouwer Auguste Rodin werd zo getroffen door het werk van Rubens dat hij fragmenten naschilderde. Schilder Alexandre Struys vond niet enkel inspiratie bij de kunst, maar ook de liefde bij een mede-kopiiste (al werd zijn hart uiteindelijk gebroken). Het KMSKA zet deze traditie graag verder. En stimuleert je zo om anders en beter naar kunst te kijken.

Praktisch

  • Voor wie? Voor iedereen die een potlood kan vasthouden.
  • Wanneer? Tijdens de openingsuren van het museum. 
  • Locatie: in het hele museum. Haal je klembord met papier en potlood op aan een KMSKA Tekent!-verdeelpunt. Je vindt ze in de introductieruimte van het oude museum en van het nieuwe museum. Breng je materiaal na je bezoek terug naar een verdeelpunt.
  • Prijs: gratis mits museumticket, reserveren niet nodig

logobalk ava