KMSKA LAAT

STUFF. - Oil to Air

Evenement
KMSKA LAAT
Datum

Artist in Residence STUFF. dook in de collectie van het museum en selecteerde vijf kunstwerken. Die inspireerden hen tot het creëren van nieuwe klanken, vereeuwigd in een lijvige sample-bibliotheek. Een muzikale ode aan de schilderkunst en de meesters. Voor een publiek van 250 mensen brengt de voltallige band een impressionant en ongezien beeld- en klankspektakel in de majestueuze de Keyserzaal! 

Eerder prijkte Compositie van Guy Vandenbranden op de cover van hun laatste album T(h)reats. Nu gaan ze dieper in op vier andere werken. Elk kunstwerk krijgt een eigen klankpalet in de vorm van vijf unieke digitale instrumenten, die de band voorstellen.

STUFF. liet zich inspireren door tijdperk, stijl, thema en compositie om tot een evocatief klankbeeld te komen, opgebouwd uit gedetailleerde opnames van uiteenlopende akoestische instrumenten. Met geavanceerde sampler software nemen ze het materiaal creatief onder handen, op zoek naar unieke klankkleuren en nieuwe combinaties. Na een voorproefje op het openingsweekend, komt STUFF. voor het eerst voltallig samen om de klankbanken tot leven te wekken.

De band speelt volledig elektronisch met de custom-made sampler patches in de Keyserzaal, die voor Oil to Air ondergedompeld wordt in de videokunst van Jaak De Digitale.

Bezoek vooraf het museum tijdens KMSKA Laat

Elke donderdagavond is het museum open tot 22u tijdens KMSKA Laat. De perfomance Oil to Air beleef je na de openingsuren, om 22u30. Met je concertticket kan je daarvoor naar het museum komen en aan de activiteiten van KMSKA Laat (17-22 uur) deelnemen. Ontdek de KMSKA-collectie. Volg met onze tekenaar-gids een krachtige tekentour van een half uur. Ga artistiek aan de slag in het Open Atelier. Kijk beter naar kunst met Radio Bart. En drink alvast een cocktail in de popup cocktailbar.

Praktisch

Oil to Air is uitverkocht
  • Prijs? Een ticket voor Oil to Air kost 20 euro. Dit ticket geeft je ook toegang tot het museum tussen 17u en 22u. 
  • Bestel je ticket voor het concert hieronder. Een standaard museumticket geeft je geen toegang tot het concert.
  • Er zijn 250 tickets beschikbaar. Snel zijn is de boodschap!