Bezoek

KMSKA LAAT

Ga naar...

KMSKA LAAT je weekend al vollebak op donderdag beginnen

Op donderdagavond naar het KMSKA? Het is een nieuwe traditie. Elke donderdagavond opent het museum de deuren tot 22 uur voor iedereen met een museumticket. KMSKA LAAT je dwalen door de avondlijke zalen en genieten van de collectie. LAAT je achter de schermen kennismaken met de museumwerking, LAAT je nippen van een heerlijk drankje én hedendaagse kunstinterpretaties. Kortom: KMSKA LAAT je volop wegdromen. Week na week na week.

KMSKA LAAT je een avond met Rubens doorbrengen

Rubens, Bruegel, Ensor, van Eyck, Jordaens, Fouquet. Hun werken krijgen een extra dimensie bij valavond. KMSKA LAAT je ongestoord daten met de Madonna van Fouquet. LAAT je in alle rust tijd doorbrengen met Rubens. En LAAT je selfie met Rembrandt of Magritte viraal gaan. Nooit eerder beleefde je onze collectie zó intens.

KMSKA LAAT je pintjes nog beter smaken met wat noten

Het KMSKA is zoveel meer dan kijken. Hier ontmoeten kunstenaars elkaar. Creëren ze nieuwe meesterwerken. Zoals onze Artists in Residence. Ze verrassen bezoekers met hedendaagse interpretaties in woord, muziek, beeld en voorstellingen. Geïnspireerd door de collectie, het gebouw en de vele verhalen van het KMSKA. Intens en zinnenprikkelend! Laat je verwonderen door onze agenda!

Krasse Koppen op het witte doek

7/12

KMSKA LAAT krasse films op je los! Duik na een bezoek aan de expo Krasse Koppen in enkele pareltjes van (kort)films opgenomen in de museumzalen en ontdek hoe de cineasten het gezicht extra in de verf zetten.

Ode aan Bernard Dewulf & Vlaams Radiokoor - O NATA LUX

14/12

KMSKA LAAT de gedichten va nBernard Dewulf oplichten. Het KMSKA onthult de zeventien verzen die Dewulf schreef bij de collectie met een permanente installatie. Om de avond compleet te maken, zorgt het Vlaams Radiokoor voor een betoverend warme en heerlijk intieme kerst tijdens KMSKA LAAT met 'O nata lux'.

Andrew Claes – Sax in het museum

21/12

KMSKA LAAT Artist in Residence STUFF. saxofonist Andrew Claes op je los. Laat je betoveren door Claes' improvisaties op sax, zijn algoritmes en zie hoe ze in realtime worden omgezet naar een partituur voor voor het Goeyvaerts Strijktrio en contrabassist Pieter Leenaerts.

Alma Mahler - door Elise Caluwaerts

01/02

KMSKA LAAT Elise Caluwaerts in de salon. Een muzikale ode aan Alma Mahler. Een miskende componiste, die in de schaduw stond van haar echtgenoot en componist Gustav Mahler, terwijl ze zelf een wonderkind was.

Comp.Marius speelt oude meesters

08/02

KMSKA LAAT Comp. Marius reflecteren onder Oude Meesters. Geïnspireerd door de gelijknamige roman van Thomas Bernhard reflecteren acteurs Vincent Van den Berg en Kris Van Trier tijdens de voorstelling Oude Meesters op kunst, ouders, onderwijs en politiek. Dat doen ze ernstig én lichtvoetig.

KMSKA & OBV Ombra

15/02

KMSKA LAAT opera en beeldende kunsten versmelten. Zaal Lijden wordt dé ontmoetingsplek voor een cross-over tussen het KMSKA en de voorstelling Ombra van Alain Platel en De Bruyckere voor Opera Ballet Vlaanderen.

Goeyvaerts Strijktrio & Capella Mariana

22/02 

KMSKA LAAT je reizen van polyfonie naar arvo pärt. Laat je ontroeren tijdens een gevarieerde muziektocht met Artist in Residence Goeyvaerts Strijktrio en het Tsjechische Cappella Mariana.

Scherzi Musicali

29/02

KMSKA LAAT barokmuziek aan het woord. Artist in Residence Scherzi Musicali gaat in dialoog met de KMSKA-collectie. 

KMSKA LAAT je schaterlachen in het museum

Onze pop-up Madonna Cocktailbar brengt iedereen in een kunst-zingige stemming. Laat je gaan met een kleurrijk drankje met live muziek in de monumentale De Keyserzaal. Je hebt er niet eens een museumticket voor nodig. Gewoon binnenstappen en genieten. Dat noemen wij De Schoonste Afterwork!

KMSKA LAAT het altijd later worden dan je had gedacht

Een portie late inspiratie? Tijdens KMSKA Laat kan je rekenen op vaste waarden. Stap al tekenend door het museum. En zet details en meesterwerken naar jouw hand met KMSKA tekent!. Of misschien leef je je liever artistiek en onder begeleiding uit in het Open Atelier? Wat je ook kiest, plezier gegarandeerd!

KMSKA LAAT schilderijen spreken

Dieper in de KMSKA-collectie duiken? Op donderdagavond staan geregeld onze gidsen of Radio Bart paraat. Zij wijzen je op sprekende details die anders voor je verborgen blijven. Let wel: de ateliergidsen, gewone gidsen en Radio Bart zijn niet elke week op post, check dus de kalender!

Praktisch

  • Voor wie? Voor iedereen met een ticket voor donderdagavond
  • Wanneer? Elke donderdagvond van 17 tot 22u
  • Locatie: in het hele museum. Raadpleeg de kalender op de website of de infoschermen in het museum.
  • Prijs: gratis mits museumticket, reserveren niet nodig, volzet is volzet!
  • De shop met coffeecorner en restaurant Madonna zijn ook steeds geopend op donderdagavond.