De Schoonste Tour

Rondleiding langs de Schone kunsten en de prachtige architectuur van het museum

De Schoonste Tour is de mooiste tour van het museum. Je gids neemt je mee op ontdekkingstocht door het vernieuwde gebouw en langs de highlights uit onze kunstcollectie.

Misschien wel Jan Van Eyck, Hans Memling, Jean Fouquet, Brueghel ... in het historische museum. In het nieuwe museum wachten de inspirerende werken van Pierre Alechinsky, Amedeo Modigliani en Jules Schmalzigaug. En ongetwijfeld James Ensor als wegbereider van de moderne kunst.

Madonna omringd door serafijnen en cherubijnen - Jean Fouquet, KMSKA
De intrige - James Ensor, KMSKA

Elke tour is uniek

Tijdens De Schoonste Tour zoekt je gids naar een klik tussen de deelnemers en de kunstwerken. Hierdoor is elke Schoonste Tour uniek. Bij welk werk je ook stilstaat: de gids verbindt jou enthousiast met de kunstenaar, zijn leefwereld of de personages. En met de technieken en details die deze kunst tot meesterwerken maken …

Kijken én uitdagen

De gids vertelt niet alleen. Hij of zij daagt je ook uit om met een andere blik naar de werken te kijken. En om je impressies en mening te delen. Zo beleef je de werken op een actieve manier. Sta jij open voor verrassende invalshoeken en inspirerende ontmoetingen met de kunstenaars en hun verhaal? Ben jij klaar voor De Schoonste Tour?

Praktisch

  • Een rondleiding met gids kost € 90. Daarbij betaal je voor elke deelnemer een ticket. 
  • Aanbevolen voor groepen van 1 tot 15 bezoekers. Maximaal 18 bezoekers per groep.
  • De rondleiding duurt 2 uur.
  • Onze gidsen spreken Nederlands, Frans, Engels of Duits. Andere talen (Spaans, Italiaans, Russisch, Arabisch, …) op aanvraag.
  • Dankzij het rondleidingsysteem verstaat iedereen de gids kraakhelder.

Rondleiding reserveren?

Boek een rondleiding die je langs onze toppers en verborgen parels voert. Reserveer je groepsbezoek zelf online.