De Schoonste Tour

Rondleiding langs de topstukken en de prachtige architectuur van het museum

De Schoonste Tour is de mooiste tour van het museum. Je gids neemt je mee op ontdekkingstocht door het vernieuwde gebouw en langs de highlights uit onze kunstcollectie.

Misschien wel Jan Van Eyck, Hans Memling, Jean Fouquet, Brueghel ... in het historische museum. In het nieuwe museum wachten de inspirerende werken van Pierre Alechinsky, Amedeo Modigliani en Jules Schmalzigaug. En ongetwijfeld James Ensor als wegbereider van de moderne kunst.

Elke tour is uniek

Tijdens De Schoonste Tour zoekt je gids naar een klik tussen de deelnemers en de kunstwerken. Hierdoor is elke Schoonste Tour uniek. Bij welk werk je ook stilstaat: de gids verbindt jou enthousiast met de kunstenaar, zijn leefwereld of de personages. En met de technieken en details die deze kunst tot meesterwerken maken …

Kijken én uitdagen

De gids vertelt niet alleen. Hij of zij daagt je ook uit om met een andere blik naar de werken te kijken. En om je impressies en mening te delen. Zo beleef je de werken op een actieve manier. Sta jij open voor verrassende invalshoeken en inspirerende ontmoetingen met de kunstenaars en hun verhaal? Ben jij klaar voor De Schoonste Tour?

Madonna omringd door serafijnen en cherubijnen - Jean Fouquet, KMSKA
De intrige - James Ensor, KMSKA

Strikte voorwaarden

Hou rekening met onderstaande voorwaarden vooraleer je boekt:

  • Een rondleiding met gids kost € 95. Aanvullend betaal je voor elke deelnemer een ticket.  
  • Een rondleiding met gids is aanbevolen voor groepen van 1 tot 15 bezoekers. Maximum 18 bezoekers per gids.
  • Dankzij het rondleidingsysteem verstaat iedereen de gids kraakhelder.
  • Onze gidsen spreken Nederlands, Frans, Engels of Duits. Andere talen (Spaans, Italiaans, Russisch, Arabisch, …) op aanvraag.
  • De rondleiding duurt 2 uur.
  • Je betaalt je bestelling onmiddellijk online. Deze bestelling is definitief en kan niet meer gewijzigd worden. 
  • Opgelet: de tickettypes die je bestelt, kunnen achteraf ook niet gewijzigd worden. Je krijgt dus geen terugbetaling voor een verkeerde boeking. Boek dus enkel wanneer je zeker bent van het aantal deelnemers én het tickettype van de deelnemers. 
  • Je ontvangt 1 globaal groepsticket voor je boeking en geen aparte tickets per persoon.