KMSKA Laat — 08 juni 2023

Karel Goeyvaerts 100 jaar

Evenement
KMSKA Laat
Datum
08 juni 2023 17:00 tot 22:00

Op 8 juni 2023 zou veelzijdig Antwerps componist Karel Goeyvaerts 100 jaar geworden zijn. De internationaal gerenommeerde muzikale ontdekkingsreiziger stond aan de wieg van de seriële en elektronische muziek in het begin van de jaren 1950. Artists in Residence Goeyvaerts Strijktrio en Oltremontano Antwerpen brengen op zijn verjaardag een eerbetoon aan één van onze grootste componisten. 

Het Goeyvaerts Strijktrio maakte voor de gelegenheid een remake van zijn werk Pourque les Fruits Mûrissent cet été. Het werk is oorspronkelijk voor een oude muziekgroep geschreven. Dit repetitief, minimalistische werk gaat de confrontatie aan met een modular synth. Het Goeyvaerts Strijkrio staat bekend om zijn heldere en innovatieve koers. Hun toewijding en artistieke visie heeft hen een reputatie van wereldklasse bezorgd. De klas sounddesign van de Academie Beeld werkte mee aan de uitwerking van het orgel.

Oltremontano Antwerpen onderzoekt de fascinatie van Karel Goeyvaerts voor de oude meesters. Oltremontano behoort al meer dan 25 jaar tot de internationale top van historische koperblaasensembles. 

Ga zelf creatief aan de slag

Een portie late inspiratie? Tijdens KMSKA Laat kan je rekenen op vaste waarden. Stap al tekenend door het museum. En zet details en meesterwerken naar jouw hand met KMSKA tekent!. Of ga artistiek aan de slag in het Open Atelier.

Heb je graag begeleiding bij het tekenen in de zalen? Onze tekenaar-gids wacht je op om samen een krachtige tekentour van een half uurtje te beleven. Er start een tekentour om 19u, 19u30, 20u en 20u30. Afspraak aan het trefpunt in de inkomhal op de eerste verdieping.

Madonna Cocktailbar

Een kleurrijk drankje in de monumentale De Keyserzaal: de pop-up Madonna Cocktailbar brengt iedereen in een kunstzinnige stemming. Mét live piano van Ray Singh. Gewoon binnenstappen en genieten.

Praktisch

  • Waar? In de zalen van het museum
  • Voor wie? Voor iedereen die een ticket
  • Prijs? Gratis mits museumticket, reserveren niet nodig, volzet is volzet!