Artiest

Sarah Carlier

Sarah Carlier is singer-songwriter. Ze schreef haar eerste composities op haar zestiende. Haar stijl kan best worden getypeerd als een zachte mix van folk, pop en soul, die openstaat voor invloeden van wereldmuziek. Ze heeft een warme en boeiende stem, ingebed in een zonovergoten groove. Sarah ontdekte de laatste tijd naast haar gitaar andere instrumenten en nieuwe, elektronische manieren om de muziek te benaderen.

  • Zangeres, muzikant, songwriter
  • Belgische met vleugje Tsjaad en Congo in haar bloed
  • Woont en werkt in Brussel
  • Ziet muziek als een middel om filosofisch en geografisch te reizen
  • Verkent graag verschillende disciplines.

 

Interdisciplinair

“Ik ben uitermate geïnteresseerd in interdisciplinariteit. Nieuwe horizonten verkennen en zo andere disciplines omarmen: ik probeer het in elk project toe te passen. Dat verrijkt en inspireert me. Mijn eigen vakgebied herontdekken, voelt telkens weer een beetje magisch aan. Daarom vind ik de samenwerking met het KMSKA ook zo fantastisch. Ze biedt me de kans om een nieuw facet van mijn muziek en mijn zijn naar boven te halen, me zowel artistiek als persoonlijk te begeven op plekken waar ik nooit eerder ben geweest.”

Diep geraakt

“Als ik één kunstenaar uit de KMSKA-collectie moet kiezen, dan is het Henri de Braekeleer. Zijn schilderijen raken me diep. Ik kan niet verklaren waarom, niet rationeel en al zeker niet schildertechnisch. Daarvoor is mijn schilderkennis te beperkt. Maar de schoonheid en intensiteit waarmee hij zijn personages en hun omgeving vat, intrigeren me enorm.”

Zonderling

“Een gekke gewoonte? Mezelf zijn! Ik voel me een zonderling, een vreemde eend in de bijt. In mijn tienerjaren worstelde ik daarmee. Je wil wel uniek of anders zijn, maar geen buitenbeentje. Vandaag zie ik dat anders. Wie bepaalt of ik raar ben? En op basis waarvan? Het antwoord op die vragen, dát is pas vreemd.”

Leergierig

“Ik verlies nooit. Ofwel win ik, ofwel leer ik bij. Het leven is niet altijd een ponykamp. Al te vaak beschouwen we moeilijke momenten als mislukkingen. Onterecht. Het is net de stormschade die je kunt omzetten in een sterkte. Het leven krijgt pas zijn volle betekenis met de pieken én de dalen. Zonder al die ervaringen zouden we niet zijn wie we zijn.”