Parcours

De 10

Evenement
Parcours
Datum

Alle dagen, doorlopend

Ga naar...
  • Data

    Alle dagen, doorlopend

De 10 is een avontuurlijke ontdekkingsreis door het museum voor kinderen en hun familie.

Kunstenaar en operaregisseur Christophe Coppens bedacht tien nieuwe werken die je laten verdwalen in tien schilderijen. En leuk weetje: hij werkte hiervoor samen met de kunstenaars en vakmensen uit de ateliers van het operahuis De Munt in Brussel. 

Waarom staan al die bevreemdende beelden in het museum? Christophe Coppens creëerde tien verrassende installaties en sculpturen, geïnspireerd door opmerkelijke details uit schilderijen. Ze staan doorheen het hele museum, gewoon tussen de collectie. Vind jij het bijbehorende detail in het schilderij? Laat je verbeelding helemaal de vrije loop. De 10 is een avontuurlijke ontdekkingsreis door het museum voor kinderen en hun familie.

Verdwalen in kunst

Deze tien werken, soms zelfs met geluid of beweging, zetten je aan het denken. Ze nodigen uit om anders én actiever naar kunst te kijken. Je gaat op onderzoek, je fantasie slaat op hol en je gaat helemaal op in een schilderij. Bij elke installatie hoort een creatieve opdracht. Zo maak je van je museumbezoek een verrassend avontuur.

Christophe Coppens en De Munt

De tien werken werden op zeer verschillende manieren gemaakt. In plaats van met verschillende uitvoerende ateliers samen te werken koos het museum en Christophe Coppens ervoor om de link te leggen met een ander Belgisch instituut: de Munt in Brussel. Christophe Coppens regisseerde er al drie opera's. Het werd een bijzondere samenwerking en een echte wisselwerking. 

Schatten van Vlieg tijdens de zomer

Zoek deze zomer de schat van Vlieg in het KMSKA. In één van de installaties van De 10 zit een creatieve opdracht verstopt. Ga jij de uitdaging aan om een bijzonder origami-kunstwerkje te maken? 

Praktisch

  • Voor wie? Kinderen van 6 tot 12 jaar en hun familie
  • Locatie: in het hele museum. Haal je gratis opdrachtenboekje met illustraties van Christophe Coppens en kleurpotloden bij het onthaal.
  • Duur: 1,5 uur
  • Prijs: gratis mits museumticket, reserveren niet nodig

 

Leo Stevens Private Banking wenst je een avontuurlijk & inspirerend bezoek

Logo Leo Stevens