Bezoek

KMSKA app

Met de audioguides in de KMSKA-app ontdek je het museum helemaal op jouw maat.

Tours

Is het je eerste keer in het museum en staan de schoonste meesterwerken op jouw bucket list? Dan kies je voor een Highlights Tour of Meer Meesters Tour. Beide tours zijn geschikt voor blinde en slechtziende bezoekers. Dove en slechthorende bezoekers kunnen deze tour ook bekijken in Vlaamse Gebarentaal of International Sign.

Highlights Tour of Meer Meesters Tour verteld door Marthy Locht, Sound Wizard en Visual Box

Of voel je meer iets voor een unieke tocht door het museum die confronteert, ontroert en doet lachten? Dan is De Beeldenstorm Tour door Artist in Residence Tom Van Dyck misschien wel iets voor jou.   

Beeldenstorm Tour verteld door Tom Van Dyck, Alice Reijs, Anne-Laure Vandeputte, Chiel van Berkel, Gène Bervoets, Katelijne Verbeke, Sebastien Dewaele, Friedl Lesage, Koen Brandt, Lukas De Wolf, Bill Dewispelaere, Jerome Sturm, Lola Van Dyck, Jan Decleir

Krasse Koppen

Tot en met 21 januari loopt de tentoonstelling Krasse Koppen met topwerken van o.a. Bruegel, Rubens, Jordaens, Rembrandt, Hals en Vermeer. Geen plechtige portretten van heersers en handelaars, maar indringende schilderijen van gewone mensen met ongewone gezichten. In deze werken, ‘tronies’ genoemd, speelden schilders met hoofddeksels, expressie en licht. Zo verkenden ze de taal van het gezicht in een tijd zonder emoji’s.

De host gaat onderweg in dialoog met auteur Heleen Debruyne, kunsthistoricus dr. Elmer Kolfin, sociaal psycholoog dr. Batje Mesquita en kunstfotograaf Dirk Braeckman.
Mals Media stond in voor de productie en Niels Gerson Lohman schreef het script.

  • Zaalteksten in NL, FR, EN, DE, ES, IT, RU, CH
  • Een extra verhaal in audio (NL, FR, EN, DE) en gebarentaal (Vlaamse gebarentaal en International Sign)
  • Afbeeldingen van alle kunstwerken

Vrij rondlopen

Houd je helemaal niet van audiotours? Geen paniek! Via Vrij Rondlopen ontdek je het museum, de kunstwerken en de thema’s van de collectie zaal per zaal. Vergeet niet om je favoriete kunstwerken op te slaan in de app, zodat je ze voor altijd bij je kan houden…