Laat een legaat na
Kunstzinnig voortleven na de dood? Het is een mooie manier om voor altijd herinnerd te worden.
Neem nu Florent van Ertborn (1784-1840). Niemand schonk het museum na zijn dood zoveel kunstwerken als hij. Sindsdien traden heel wat verzamelaars in de voetsporen van Florent en schonken ze belangrijke werken aan het museum. Verzamelaar François Franck liet ons verschillende Ensors na, Ludo van Bogaert zorgde ervoor dat het KMSKA vandaag het meest representatieve ensemble van Rik Wouters ter wereld bezit.
Ook vandaag ontvangen we nog regelmatig een legaat of nalatenschap van mensen die het museum en onze collectie een warm hart toedragen. Dankzij die bijdragen is het mogelijk om onderzoek te doen, publicaties te realiseren, restauraties uit te voeren, tentoonstellingen te organiseren of onze collectie uit te breiden met nieuwe kunstwerken.
Zelf een legaat nalaten?
Wil jij het KMSKA opnemen in je testament? Dan leeft jouw liefde voor de kunst verder. Generaties lang. Bovendien beslis je zo zelf waar (een deel van) je vermogen na overlijden terecht komt.
Hoe laat je een legaat na?
Een legaat nalaten kan via een testament dat je officieel door een notaris laat opmaken. In je testament benoem je het KMSKA als legataris. Het legaat kan bestaan uit een geldbedrag, onroerend goed, roerend goed
(bijvoorbeeld een kunstcollectie of kunstwerken) of een effectenportefeuille. In je gesprek met een notaris kan je volgende administratieve gegevens opgeven:
vzw Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
ondernemingsnummer 0725 891 877
maatschappelijke zetel gelegen in de Plaatsnijdersstraat 2, 2000 Antwerpen
rekeningnummer: BE97 375 111 760 449
Schenkingen of legaten aan het KMSKA genieten van een 0%-tarief in deschenk- of erfbelasting. Zo komen uw giften geheel ten goede aan het museum.