Ook Feesten Is Een Kunst Het KMSKA opent de deuren met Het Schoonste Openingsfestival

Persbericht - 24 augustus 2022

Op zaterdag 24 en zondag 25 september viert het KMSKA zijn heropening met een kunstzinnig festival. Op het museumplein vinden optredens en festiviteiten plaats. De prachtig vernieuwde museumzalen bruisen van feestelijke activiteiten. Want ook feesten is een kunst.

Het Schoonste Gevoel

Al meer dan tien jaar heeft het KMSKA naar dit moment toegeleefd. Het moment waarop de deuren van het gerenoveerde museum weer openzwaaien. Op zaterdag 24 september om 10.30 uur is het zover. Klokken en trompetten trekken het openingsfestival op gang. Een openingsceremonie met balletdansers en een 120-koppig koor eindigt in een feestelijke climax. Dat is Het Schoonste Gevoel.

Buiten het museum...

Hiermee start officieel het Schoonste Openingsfestival, een gratis festival op het museumplein, dat twee dagen duurt. Op het programma? Twee volle dagen met kleurrijke animatie, festiviteiten en een schildersmarkt rond het museum. Er zijn verrassende optredens. Onder andere van KMSKA Artists in Residence. Alle activiteiten en festiviteiten buiten de museummuren zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

… én binnen de museummuren

Ook ín het museumgebouw weerklinkt er muziek. Er zijn inspirerende cross-overs, installaties en expo’s. Kinderen en hun families nemen deel aan creatieve ateliers en workshops. Dé sterren van de dag zijn natuurlijk de vernieuwde collectiepresentatie, de uitzonderlijke architectuur en de gerenoveerde museumzalen. Tickets voor het museumbezoek tijdens het Openingsfestival zijn vanaf 1 september te koop via kmska.be. Je reserveert meteen ook een tijdslot zodat je het nieuwe KMSKA kunt verkennen.

 

Het Schoonste Openingsfestival wordt mede mogelijk gemaakt

dankzij de steun van EventFlanders, de stad Antwerpen en DCA.