Smeermiddelengigant Wolf Oil vindt heel wat van zijn kernwaarden terug in het KMSKA en haar ambities. Voor CEO Philippe Verellen een uitstekende reden voor een duurzaam engagement.
Waarom vinden jullie het belangrijk om dit soort partnerschappen aan te gaan? 

Philippe Verrellen: “We zijn een van de grootste onafhankelijke Europese smeermiddelenproducenten en houden met onze producten elke dag auto’s, vrachtwagens en machines, en dus de economie, mee draaiende. We doen dit sinds 1955 met een sterke focus op aanverwante services, en willen onze partners ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarbij zoeken we naar samenwerkingen die voor beide partijen een toegevoegde waarde hebben.

Drie kernwaarden zijn heilig voor ons. ‘We are Connected’: als team zijn we sterker. Intern, maar ook via de band met onze leveranciers, klanten, partners en de lokale gemeenschap. Ons ontstaan en onze groei in Hemiksem én in Antwerpen zijn essentieel in ons internationale succesverhaal. Twee: ‘We are Adventurous’, we zijn pioniers. En gedreven om nieuwe uitdagingen aan te gaan, creatieve oplossingen te zoeken en beter te worden. Het KMSKA doet dat ook met een collectie die buiten de lijntjes kleurt. Drie: ‘We are Demanding’, we houden niet van middelmatigheid en willen altijd vooruit. Die drive herkennen we ook bij het KMSKA.” 

"De ambitie van het KMSKA om binnen de traditie naar vernieuwing te zoeken past perfect bij onze bedrijfsvisie
"
CEO Philippe Verellen

Vanwaar jullie specifieke keuze voor het KMSKA?

 “Het museum is voor ons een van dé uithangborden die Antwerpen zo boeiend maken. Zijn ambitie om binnen de traditie naar innovatie te zoeken past perfect bij onze bedrijfsvisie van voortdurende vernieuwing. Deze mindset, gecombineerd met het actueel houden en het onder de aandacht brengen van ons Belgisch, Vlaams en Antwerps cultureel erfgoed op internationaal niveau, maken het KMSKA uniek. Dat ondersteunen we met veel plezier en goesting, en tillen we met dit engagement naar een hoger niveau.”

Wat is jullie lievelingswerk uit de collectie?

“ ‘Compositie’ van Jozef Peeters uit 1921, een abstract werk met cirkels en strepen en een indringend kleurengamma. Peeters was de verpersoonlijking van de Antwerpse avant-garde en geloofde dat kunstenaars de moderne levensvisie uitdragen. Hij was ook bevriend met Paul van Ostaijen en Michel Seuphor en correspondeerde met de voortrekkers van buitenlandse kunststromingen. Wij zien deze samenwerking ook als een manier om te groeien en uit onze comfortzone getrokken te worden. En dat is precies wat Peeters met je doet. Een ware baanbreker en Antwerpse gigant." 

Schilderij Compositie van Jozef Peeters
Compositie - Jozef Peeters, KMSKA

Waar kijken jullie als bedrijf het meest naar uit tijdens dit partnership?

“We maken een product waar weinig mensen in België rechtstreeks mee in contact komen. Dat maakt dat men ons nog niet echt kent. Met dit partnerschap kunnen we tonen waar we voor staan en bouwen we mee aan wat Antwerpen zo uniek maakt. We denken ook aan een groots event voor al onze medewerkers, van arbeiders tot bedienden, en hun families. Het zou fantastisch zijn om ze te laten proeven van alles wat het museum te bieden heeft en hen van hun sokken te blazen. We hebben ook een groeiend team internationale specialisten dat bij ons werkt. De schatten van het KMSKA voor hen ontsluiten, is een extra drijfveer. Tot slot: via deze weg maken we deel uit van het KMSKA-partnernetwerk van bedrijven met Antwerpse roots. Dat is interessant en leerrijk. In een wereld die snel verandert, is het van cruciaal belang dat we elkaar ontmoeten en inspireren, en onszelf blijven uitdagen en heruitvinden.”