Artiest

IKRAAAN

IKRAAAN beschrijft zichzelf als een clown en een dirigent die alle pijn, vreugde, al het goede en slechte in de mens belichaamt en in muziek vertaalt. Haar zoetgevooisde stem in combinatie met de pakkende woorden raakt mensen in het hart. Hypnotiserende muziek over de pijn van fundamenteel anders zijn.

  • Hypnotiserende muziek
  • Maakt muziek uit noodzaak
  • Zingt over de pijn van fundamenteel anders zijn
  • Draagt het hart op de tong

 

Tijdloos

“Ik voel aansluiting bij het museum. Muziek kan net als schilderijen tijdloos en kostbaar zijn. Een organisatie die dergelijke kunsten bewaart, beschermt en tentoonstelt, vind ik een zeer mooi gegeven. Daarom wilde ik ook zo graag Artist in Residence zijn bij het KMSKA. Ik vind het een enorme eer. ” 

De eerste keer

“Ik ga eerlijk zijn: ik had nog nooit van het KMSKA gehoord voor ik werd gevraagd om Artist in Residence te worden. Meer nog: ik was nog nooit in mijn leven in een museum geweest. Heel eigenaardig, ik weet het. Grappig ook om dan die eerste keer een museum te bezoeken dat leegstaat. Het moment waarop ik dat prachtige gebouw binnenliep, ga ik niet snel vergeten. De architectuur op zich is al zo inspirerend. Terwijl ik door de museumzalen wandelde, schoten er meteen tientallen ideeën door mijn hoofd. Zelfs zonder schilderijen is dit gebouw een bron van inspiratie. Ik wil gebruik maken van de museale ruimtes en brainstormen wat ze kunnen betekenen voor mijn muziek.”

Veel geluid

“Ik heb niet direct de intentie om tijdens mijn residentie een groot verschil te maken voor het museum. Maar wél heel veel geluid (hahahaha).”

Gewoon doen

“Gewoon doen: het is mijn levensmotto. Het vallen en opstaan gebeurt onderweg wel. Morgen is niet gegarandeerd, dus droom zo groot mogelijk! En ga er gewoon voor. Zo creëer je je eigen realiteit.”

Niet te stoppen

“Alle pijn, alles wat slecht gaat in mijn leven, motiveert mij. Ik zet pijn om in kracht en energie. Op mijn dieptepunten besef ik pas echt waaruit ik gemaakt ben. Ik ben niet te stoppen.”

Bloed, zweet en tranen

“Mijn debuutalbum. Hier stak ik werkelijk al mijn energie, bloed, zweet en heel veel tranen in. Met het album wil ik meer aandacht vestigen op mentale gezondheid en hoe belangrijk het is om onze trauma’s te erkennen en te genezen. Ik hoop dat mensen zich minder eenzaam en meer begrepen en geliefd voelen met deze muziek. Het is een verhaal dat eerst het mijne was en binnenkort van de wereld zal zijn.“