Zin in een uitdaging

Jij hebt wel al wat ervaring en je bent klaar om je tekengrenzen te verleggen!

Neem je tekenmateriaal bij de hand en ga op zoek naar de museumzalen die je het meest inspireren. We hopen dat de volgende opdrachten je prikkelen en uitdagen. Veel plezier!

Mijmering zin in een uitdaging KMSKA

Stap 1 - Contourtekening

Ga op zoek naar een aantal intrigerende details in de kunstwerken. Teken deze in één lijn, zonder je potlood op te heffen.

Contouurtekening KMSKA Tekent!

Doe het nog eens zonder naar je blad te kijken terwijl je tekent. Volg met je oog de contouren van het object en laat hierbij je hand met potlood volgen.

Stap 2 - Diepte creëren

Geef volume aan de details die je daarnet tekende.

Gebruik de zijkant van je potlood om zachte, gelijkmatige schaduwen aan te brengen. Of creëer schaduw door middel van arceringen of door stipjes te zetten. Hoe dichter deze bij elkaar staan, hoe donkerder de schaduw.  

Diepte creëren KMSKA Tekent!

Stap 3 - Nieuwe verhalen

Kies een dier, een mens en een voorwerp, telkens uit een ander werk. Welk nieuw verhaal kan je vertellen door deze te combineren in een tekening?

Nieuwe verhalen KMSKA Tekent!

Tip: Misschien vind je niet enkel inspiratie in de kunstwerken, maar ook in de museumomgeving! Een suppoost of een zitbank kunnen ook een plaatsje krijgen in jouw werk… 

Stap 4 - Als een oude meester

Vanaf de Renaissance werden kunstenaars in opleiding aangemoedigd om beelden uit de Klassieke Oudheid na te tekenen. De Hercules Farnese was een schoolvoorbeeld van goede kunst.

Hercules Farnese KMSKA TEKENT

Kruip zelf even in de huid van een oude meester in opleiding en teken dit plaaster afgietsel van het beroemde beeld in Studio Hercules. 

Opdracht volbracht

Blijf jezelf verder uitdagen en probeer onze andere tekenavonturen uit. Deel je foto’s op sociale media met de hashtag #KMSKATekent! en wie weet verschijnt jouw tekening binnenkort in de virtuele galerij!

Mijmering zin in een uitdaging KMSKA