Artiest

Bad van Marie

Bad van Marie brengt beeldend ervaringstheater. Matthias Meersman en Peter Boelens delen de artistieke leiding. Het collectief doet zijn kijkers graag nadenken: over zichzelf én de maatschappij. Nu dompelt Bad van Marie zich onder in onze collectie...

  • Collectief geleid door Matthias Meersman en Peter Boelens
  • Opgericht in 2001
  • Trekt het publiek mee in een fictieve realiteit
  • Spelen op uitzonderlijke locaties

 

Au bain-marie

“Bad van Marie wil het publiek – au bain-marie – onderdompelen in een fictieve realiteit. We kiezen voor speciale locaties. Van bejaardentehuizen tot de gevangenis van Tongeren. Alle elementen die op de locatie aanwezig zijn, worden een onderdeel van het theaterstuk. Dat zorgt voor verwarring. Toeschouwers beginnen zo scherper te observeren en kijken als een fotograaf naar de realiteit.”

Avant la lettre

“Ons spel heeft een zelfreflecterende en maatschappijkritische uitwerking. Als Artist in Residence krijgen we met het vernieuwde museum een prachtige locatie voorgeschoteld. Een schijnbare realiteit avant la lettre.”

KMSKA als inspiratiebron

“We kiezen geen werk uit de collectie, maar wel de interessante doortocht van de Antwerpse beeldende kunstenaar Guillaume Bijl. Met hem voelen we een zekere verwantschap. Ook Larry Sultan, Renzo Martens, The Yes Men en Jeff Wall vinden we inspirerend."

Gênant moment

“Goh. Een verbouwing die veel langer heeft geduurd dan gepland. Maar het KMSKA heeft ons geleerd dat je je tijd mag nemen om iets moois te maken. Ja, ook bij een verbouwing.”

Toekomstige samenwerking

“We werkten in het verleden al samen met autoverkopers, buurtcomités, gezinnen uit vrijstaande woningen, buschauffeurs, enzovoort. In de toekomst willen we verder op zoek gaan naar diegenen van wie we vermoeden dat ze ‘neen’ zullen zeggen als we het hen vragen.”

Motivatie

“Wat ons motiveert? Een ongenuanceerd pleidooi voor minder waarheid. Of voor meer waarheden. Lang leve de nuance!”

Droomdate

“Ik zou wel eens met Sergio Herman willen tafelen. Dat wordt sowieso lekker. En ik denk dat hij betaalt.”