Bezoek

KMSKA Laat

Donderdagavond naar het museum? Een bijzondere nieuwe traditie.

Op donderdagavond houdt het KMSKA zijn deuren later open voor iedereen met een museumticket. Bezoekers kunnen ’s avonds door de zalen dwalen en genieten er niet enkel van de fantastische collectie, maar ook van een unieke inkijk in de museumwerking, een lekker drankje en hedendaagse kunstinterpretaties. Het KMSKA luidt zo een nieuwe traditie in en stimuleert je om je schoonste blik te werpen.

Een bijzondere avond

Het museum is meer dan alleen maar kijken. Het is ook een creatieve plek waar kunstenaars werken en elkaar ontmoeten. Met de Schoonste Nocturnes wil het KMSKA de bezoeker een intense en mooie beleving bezorgen. De Artists in Residence van het museum laten zich inspireren door het prachtige gebouw, de unieke collectie en de boeiende verhalen van het KMSKA. Op donderdagavond worden bezoekers verrast door onverwachte hedendaagse interpretaties in woord, muziek, beeld, voorstellingen en meer.

En er is meer...

Iedere nocturne draait een museummedewerker zijn dierbaarste muziek in het unieke decor van de De Keyserzaal. De pop-up Madonna Cocktailbar zorgt hierbij voor het lekkerste drankje.

Naast dit programma kan de bezoeker ook rekenen op vaste waarden zoals De Tien, Open Atelier en KMSKA Tekent! Ook Radio Bart is meestal op post. Het museum is op de schoonste avonden écht open. Voor iedereen: jong en minder jong, kunstvriend en kunstkenner of gewoon nieuwsgierigaard.

Ook dit najaar

Artist in Residence Peeping Tom brengt de internationale coproductie La Visita, speciaal gecreëerd voor het KMSKA. In deze installatie-performance in de museale omgeving, vullen live performance en film elkaar aan. De ontwrichting en het surrealisme die het werk van Peeping Tom kenmerken, sluipen het museum binnen. Première 29 november + 2 en 3 december (alle voorstellingen zijn uitverkocht).

Niet te missen. Lees meer.

Praktisch

  • Voor wie? Voor iedereen die een ticket heeft op donderdagavond
  • Wanneer? Elke donderdagvond van 17 tot 22u
  • Locatie: in het hele museum. Raadpleeg de kalender online of op de schermen in het museum.
  • Prijs: gratis mits museumticket, reserveren niet nodig, volzet is volzet!