Op zoek naar inspiratie bij het plannen van je date? Zoek niet verder en kom naar het KMSKA! Een museumdate is romantisch, creatief én origineel. Vijf redenen.

1. Een originele date

Vergeet het klassieke cinema- of restaurantbezoek! Een museum is geen typische date-plek, waardoor het een unieke en gedenkwaardige ervaring wordt. Wedden dat jullie binnen tien jaar nog over het afspraakje in het KMSKA spreken? Wil je achteraf een hapje eten? Reserveer een tafel in restaurant Madonna. Of neem bij goed weer je picknick mee en geniet samen van de nieuwe museumtuin.

2. Genoeg gespreksstof

Geen rare stiltes tijdens je date in het KMSKA. De kunstwerken kunnen een gesprek over geschiedenis, cultuur en politiek starten. Je leert je partner beter kennen én die ervaring brengt je dichter bij elkaar. Weet je niet waar te beginnen? Download de museumapp en beluister samen een audioguides. Romantisch!

Foto Sanne De Block

3. Imponeer je date met je creatieve talenten. (Of niet)

Tekenen zit in het DNA van het KMSKA. Haal het materiaal op en baan je al tekenend een weg doorgeen het museum met KMSKA Tekent! en maak indruk! De tekentour kan een ontspannende en leuke activiteit zijn dat het ijs breekt. In het weekend of op donderdagavond kan je creatief aan de slag in het Open Atelier. Niet zeker van je creatieve kwaliteiten? Geen zorgen! KMSKA tekent! en het Open Atelier zijn er ook voor de twijfelende kunstenaars. Samen een beetje krabbelen kan ook heel grappig zijn.

4. KMSKA Laat

Donderdagavond is dé ideale moment voor je afspraakje in het KMSKA. Het museum is open tot 22u en de avondschemer zorgt voor een gezellige en intieme sfeer. Bovendien is er op donderdagavond van alles te beleven in het museum.  Volg een tekentour met gids, knoop een gesprek aan in de Radio Bart-studio of leef je uit in het open atelier. Eén keer per maand worden bezoekers verrast door onverwachte hedendaagse interpretaties in woord, muziek, beeld of voorstellingen van onze Artists in Residence. De monumentale De Keyserzaal wordt omgetoverd tot cocktailbar, ideaal om je date mee af te sluiten.

Donderdagavond is het museum open tijdens KMSKA Laat. - Foto Timothy Loute
De belevingsruimte met zicht op de rots van 'De 10'. - Foto Sanne De Block

5. De donkere plekjes van het museum

De oude en nieuwe meesters bezoeken neemt al snel 2 uur in beslag. Het museum heeft echter verschillende plekjes waar je even tot rust kan komen. Zo kan je samen even relaxen in de belevingsruimte terwijl je samen geniet van de projecties. En wist je dat je in de rots van De 10 kan kruipen? Christophe Coppens bedacht deze installatie als deel van het familieparcours, maar laat dat je niet tegen houden. De drukte van het museum even ontsnappen kan je op de derde verdieping. In de donkere, sfeervolle kabinetten ontdek je de kwetsbare kunstwerken.